Çesitli Illerden 200'E Yakin Gönüllü Genç, Afet Egitim Kampinda Bulustu

Zonguldak Türk Kizilay Subesi tarafindan Türkiye’de ilk kez 16 ilden 200 gönüllü gencin katilimiyla afet egitim kampi yapildi.

Çesitli Illerden 200'E Yakin Gönüllü Genç, Afet Egitim Kampinda Bulustu


Zonguldak Türk Kizilay Subesi tarafindan Türkiye’de ilk kez Karaman’da, ikinci ‘Afet Egitim Kampi’ düzenlendi.

Kampa Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Zonguldak Belediye Baskani Selim Alan, Il Jandarma Komutani Kd. Alb. Cezmi Yalinkiliç, Karaman Belediye Baskani Servet Üstün, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Veli Köktürk, Zonguldak Kizilay Sube Baskani Aydin Ergenç, Kizilay Genel Sekreteri Hüseyin Can, Genel Müdür Yardimcisi Alper Küçük, Ibrahim Özer, Zonguldak AK Parti Milletvekili Polat Türkmen, AFAD ekipleri, UMKE ekipleri ve gönüllü gençler katildi.



Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz ve protokol üyeleri gönüllü gençlerin yapmis oldugu çadir kurma tatbikatina katildi.

Vali Tutulmaz, tatbikati basari ile tamamlayan takimi tebrik ederek basarilar diledi. Vali Tutulmaz, bulunduklari dönemin afetlerle bol oldugu dönem oldugunu belirterek, “Egitim önemli. Zorda kalan darda kalan afetlerle bas basa kalan insanlarimizi kurtarmak onlarin dertlerine derman olmak anlamindaysa egitim çok daha önemli. Bu yil malumunuz oldugu Içisleri Bakanligi AFAD Baskanligi da egitim yili olarak ilan etti ve ülkemizin 60 milyonluk kesimine ulasmayi hedefliyor. Bu yönde de su anda her ilde AFAD il müdürlüklerimiz ciddi bir egitim kampanyasinin içerisinde. Bu egitimlerle afetlere hazirlikli olacagiz. Çünkü biz öyle bir cografyadayiz ki öyle bir dönemde yasiyoruz ki her geçen gün afetlerin sekli degisti. Afetlerin etkisi degisti. Bundan 3-5 yil önce söyle bir sey düsünseydik iste biranda öyle bir yagis olacak normalin on kati 24 saatin içinde yagabilecek deseydik inanmazdik ama yasayarak gördük. Yani basimiz da gördük Kastamonu’da Bozkurt’ta. Yine sicaktan kaynaklanan rüzgarla havanin kurumasiyla ya yanginlar çikacak deseydik inanmazdik ama yasadik, gördük. Ciddi yanginlarla cigerimiz yandi. Bulundugum dönem afetlerin bol olabilecegi dönem. Çünkü iklimler degisti. Dünyanin dengeleri degisti. Biz insanlar degistirdik. Insanoglu degistirdi” diye konustu.



‘Çok büyük bir hareketin içerisindeyiz’

Zonguldak Belediye Baskani Selim Alan, “2005 subattan belediye baskani seçildigimiz güne kadar mensubu oldugum Kizilay’da kan bankaciligi yaptim. Kiymetli müdürümüzle çok ugrastik. Dünyanin en büyük sivil toplum örgütü Kizilay da çalismakta her zaman gurur duydum. Gerçekten çok büyük bit hareketin içerisindeyiz ”diye konustu.



‘Buradan ögrendiklerinizle hayat kurtaracaksiniz’

Türk Kizilay Genel Müdürü Alper Küçük, kampta ögrenirken her seyin sahada ise yarayacagini söyleyerek, “15 yillik Kizilay kariyerimde UMKE ve AFAD arkadaslarimiz beraber ter akittim. Gönüllülük yili ilan ettigimiz bir yildayiz. Bugünlerde ögrendiginiz seyler sizlere çok ihtiyaciniz olacak. Bugün ip baglamadan çadir kurmaya hepsi sahada isinize yarayacak. Burada ögrendiklerinizle hayat kurtaracaksiniz” dedi.



16 farkli ilden 200 yakin gönüllü gencin katildigi afet egitim kampinda gönüllü gençler 3 gün boyunca UMKE ve AFAD ekibi tarafindan afet aninda neler yapilacagi konusunda hem sözlü hem de fiziksel olarak egitim aldi.

Program sertifika törenin ardindan müzik dinletisiyle sona erdi
Kaynak: İHA