Meksika'nin Guadalajara Kenti, Kendi Dijital Para Birimi Hoozie'yi Piyasa Sürdü

Meksika’nin Jalisco eyaletinde yer alan Guadalajara kenti, "Hoozie" adli dijital para birimini piyasaya sürerek dünyada kendi dijital para birimine sahip ilk kent oldu.

Meksika’nin Jalisco eyaletinde yer alan Guadalajara kenti, dijital para piyasasinda dünyada bir ilk gerçeklestirdi. "Hoozie" adli kendi dijital para birimini piyasaya süren Guadalajara, dünyada dijital para birimine sahip ilk kent oldu. Yetkililer, Hoozie’yi piyasaya sürmekteki amaçlarinin kent ekonomisindeki döngüyü artirmak ve korona virüs (Covid-19) salgininin sosyal ve ekonomik hayata olumsuz etkileri karsisinda önlem almak oldugunu açikladi.



Hoozie projesine 1 milyon 200 bin peso maddi destek

Hoozie dijital para projesi, Jalisco Eyaleti Bilim ve Teknoloji Bakanligi, Eyalet Bilim ve Teknoloji Kurulu ve Guadalajara Üniversitesi basta olmak üzere bir çok devlet ve özel kurumun destegiyle gerçeklestirirken, Jalisco Eyaleti Bilim ve Teknoloji Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, ekonomik ve sosyal kalkinmaya destek olacagini düsündükleri projeye Bakanlik tarafindan 1 milyon 200 bin peso (59 bin 410 dolar) maddi destek verildigi ifade edildi.

Ayrica Hoozie’nin piyasaya sürülmesi ile kentte yasayan vatandaslar ise, cep telefonlarina indirdikleri Hoozie uygulamasi ile sanal para biriminin geçerli oldugu isletmelerde alisveris yapabilecek, indirimlerden faydalanabilecek ve puan kazanacak. Blockchain teknolojisine sahip oldugu belirtilen Dijital para Hoozie’nin ise, Meksika’nin para birimi olan peso ile ayni degere sahip olmasi nedeniyle kripto para olmadigi kaydedildi.
Kaynak: İHA