Meksika'da Göçmenler Ayaklandi Açiklamasi 14 Gözalti

Meksika’da Ulusal Göç Enstitüsü’ne ait bir göçmen barinma merkezindeki göçmenler ayaklanirken, olaylara karisan 14 göçmen güvenlik güçleri tarafindan gözaltina alindi.



Meksika’nin Coahuila eyaletinde yer alan Piedras Negras sehrindeki Ulusal Göç Enstitüsü’ne ait bir göçmen barinma merkezinde göçmenler ayaklandi. Dün bir grup Kübali göçmenin bir güvenlik görevlisini yaralayarak etkisiz hale getirmesi ile baslayan olaylar siddete dönüstü. Giderek artan siddet nedeniyle barinma merkezinde bazi camlarin kirildigi ve binada maddi hasar meydana geldigi bildirildi.

Ulusal Göç Enstitüsü yetkilileri, 70 kisilik kapasitesinin üzerinde göçmenin bulundugu barinma merkezinde kontrolü saglamakta zorlaninca Ulusal Muhafiz, Meksika Ordusu ve Coahuila eyalet polisi isyani bastirmak üzere merkeze geldi. Güvenlik güçleri olaylara karisan ve barinma merkezinde maddi hasara yol açan 14 göçmeni gözaltina alarak, ifadelerini almak üzere bassavcilik ofisine götürdü. Isyana karisan bir göçmenin ifadesinde esi ve kendisine ait olan federal koruma belgesine Ulusal Göç Enstitüsü’nden bir personel tarafindan el konuldugu belirtildi.
Kaynak: İHA