Üsküdar'daki Alzaymir Hobi Merkezi Yeniden Hizmete Girdi

Üsküdar Belediye Baskani Hilmi Türkmen: 'Bir gün uyaniyorsunuz, anneniz, babaniz sizi tanimiyor. Iste böyle zor bir hastalik alzaymir. Türkiye'nin ilk Alzaymir Hobi Merkezini kurduk' 'Pandemi sonrasi yeniden baslamak istiyoruz. Alzaymirlilar ve birlikte yasayanlar için önemli. Bilenler bilmeyenlere iletsin isteriz'

Üsküdar Belediye Baskani Hilmi Türkmen, Türkiye'nin ilk Alzaymir Hobi Merkezini kurduklarini belirterek, ''Pandemi sonrasi yeniden baslamak istiyoruz. Alzaymirlilar ve birlikte yasayanlar için önemli. Bilenler bilmeyenlere iletsin isteriz'' dedi.

Üsküdar Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, belediye tarafindan yapimi gerçeklestirilen Engelsiz Yasam Merkezindeki Alzaymir Hobi Merkezi, hasta ve yakinlari için yasam kaynagi oldu.

Alzaymir Hobi Merkezinin açilisina, Üsküdar Belediye Baskani Hilmi Türkmen ve birçok hasta ile hasta yakini katildi.

Açilista hastalarla yakindan ilgilenen Türkmen, sunlari kaydetti:

"Bir gün uyaniyorsunuz, anneniz, babaniz sizi tanimiyor. Iste böyle zor bir hastalik alzaymir. Türkiye'nin ilk Alzaymir Hobi Merkezini kurduk. Pandemi sonrasi yeniden baslamak istiyoruz. Alzaymirlilar ve birlikte yasayanlar için önemli. Bilenler bilmeyenlere iletsin isteriz. Buraya gelen hastalarimizin ve ailelerinin daha iyi vakit geçirebilmeleri için yeni bir yapi kurduk. Hasta yakinlarimiz burada biraz olsun nefes alacaklar, hastalarimiz da zihinsel melekelerini gelistirmek için çalismalar yapacaklar. "

Hasta Bakim Odalari Sorumlusu Sümeyye Çaliskan da merkezde 25 hastaya hizmet verdiklerini, kayit almaya da devam ettiklerini belirtti.

Merkezde bulmaca çözmek, puzzle ve boyama yapmak gibi etkinliklerle güne basladiklarini, ögleden sonra ebru ve ahsap atölyesine girildigini anlatan Çaliskan, "Çesitli oyunlar ve etkinliklerle onlarin hem sosyallesmelerini hem de grup olusturarak birlikte oyun oynamalarini sagliyoruz. Alzaymir tedavi edilebilir bir hastalik degil, sadece hastaligin ilerlemesini yavaslatiyoruz. Burada hastalarimiz arkadaslariyla vakit geçiriyor. Bilissel gelisimlerini biraz daha hizlandirabilecek puzzle gibi oyunlarla hastaligi yavaslatmaya çalisiyoruz" ifadelerini kullandi.

Hasta ve hasta yakinlari da Alzaymir Hobi Merkezi ile ilgili memnuniyetlerini dile getirdiler.

Kaynak: AA