Kartal'daki 'Ihaleye Fesat' Operasyonu Havadan Görüntülendi

Kartal’da ihaleye fesat karistiranlara yönelik düzenlenen ve 14 kisinin gözaltina alindigi operasyon ani havadan görüntülendi.

Kartal'daki 'Ihaleye Fesat' Operasyonu Havadan Görüntülendi
Istanbul Emniyet Müdürlügü Mali Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri tarafindan, Kartal ilçesinde bulunan bir yediemin otoparkinda düzenlenen ihalelere katilim saglamak isteyen kisileri cebir, tehdit ve benzeri yollarla engellemek suretiyle ihalelere fesat karistirdigi tespit edilen 15 sahsa yönelik, dün saat 11.00 siralarinda otoparka operasyon düzenlendi.

Operasyonda, otopark isletmecisi M.E. (36) isimli sahsin da aralarinda bulundugu 12 süpheli sahis ile ihaleye girdikleri tespit edilen 2 sahis yakalanarak gözaltina alindi.

Yapilan aramalarda 1 adet pompali tüfek, 1 adet havali tüfek, 1 adet tabanca, 2 adet kurusiki tabanca, 20 adet av tüfegi fisegi, 4 adet sarjör, 17 adet 7,65 mm tabanca fisegi, 50 adet 22 mm suikast fisegi, 3 adet sustali biçak ele geçirildi.

Yapilan arastirmalarda sahislarin hiyerarsik bir yapida ve örgütlü bir sekilde hareket ettikleri ve örgütü organize eden kisinin M.E. isimli sahis oldugu belirlendi.

Öte yandan polis ekiplerince otoparkta yapilan operasyona ait yeni görüntüler ortaya çikti. Havadan görüntülenen operasyonda bir sahsin kaçtigi, kaçan sahsin polis tarafinda yakalanarak gözaltina alindigi görülüyor.
Kaynak: İHA