Diyanet Isleri Baskani Erbas, Kirgizistan Din Isleri Devlet Komisyonu Baskani Ile Görüstü

Kirgizistan'in baskenti Biskek'te bulunan Diyanet Isleri Baskani Prof. Dr. Ali Erbas, Kirgizistan Din Isleri Devlet Komisyonu Baskani Toygonbay Abdikarov ile görüstü.

Görüsmede, Kirgizistan'da bulunmaktan duydugu memnuniyeti dile getiren Erbas, "Türkiye'deki kardeslerinizin selamlarini size getirdim. Çünkü biz, her Kirgizistan’i düsündügümüzde bin sene önceki atalarimizi hatirliyoruz." dedi.

Erbas, Türkiye ile Kirgizistan’in birçok ortak noktada birlestigini belirterek, Kirgizistan Din Isleri Devlet Komisyonu Baskanligi ile is birligini gelistirmek istediklerini ifade etti.

Bu topraklarda yetisen çok büyük alimlerden hala istifade etmeye çalistiklarini kaydeden Erbas, "Insallah yarin Özgen’de Imam Serahsi adina yapilan cami ve külliyemizin açilisini gerçeklestirecegiz. Bu külliye, hem pek çok insanin ibadet etmesine vesile olacak hem de bunun disinda din egitimi ile ilgili, vaaz ve irsat ile ilgili pek çok faaliyetin yapilmasina vesile olacaktir." diye konustu.

- "Türkiye'nin, Imam Serahsi Camisi'ni insa etmesi tarihimizin bir oldugunun göstergesidir"

Kirgizistan Din Isleri Devlet Komisyonu Baskani Abdikarov da Türkiye Diyanet Isleri Baskani'ni karsilamaktan duydugu memnuniyeti dile getirerek, "Kirgizistan Cumhurbaskani'nin selamini iletiyoruz." dedi.

"Türkiye'nin, Imam Serahsi Camisi'ni ve külliyesini insa etmesi tarihimizin bir oldugunun göstergesidir." ifadesini kullanan Abdikarov, Türkiye’nin dini alanda çok büyük tecrübeye sahip oldugunu ve Diyanet Isleri Baskanliginin bu tecrübesinden yararlanmak istediklerini söyledi.

Abdikarov, Türkiye’nin Islam dünyasinda lider konumda oldugunu, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in da Islam dinine ve Müslümanliga olan bagliligini takdir ettiklerini belirtti.

Görüsmede, Diyanet Isleri Baskan Yardimcisi Doç. Dr. Selim Argun, Dis Iliskiler Genel Müdürü Erdal Atalay, Mushaflari Inceleme ve Kiraat Kurulu Baskani Hafiz Osman Sahin ve Biskek Din Hizmetleri Müsaviri Mürsel Öztürk de hazir bulundu.

Erbas, görüsmeden sonra Diyanet Isleri Baskanligi ve Türkiye Diyanet Vakfinca Kirgizistan'in baskenti Biskek'te yaptirilan ve Cumhurbaskani Erdogan'in katilimiyla 2018'de açilan Biskek Merkez Imam Serahsi Camisi'nde cemaate aksam namazi kildirdi.

Erbas ve beraberindeki heyet, yarin Kirgizistan'in güneyindeki Özgen sehrine geçerek, Türkiye Diyanet Vakfinca insa edilen Imam Serahsi Camisi ve külliyesinin açilis törenine katilacak ve bölgedeki din adamlariyla bir araya gelecek.

Kaynak: AA