Diyanet Isleri Baskani Erbas, Kirgizistan Devlet Din Komisyonu Baskani Abdikarov Ile Görüstü

Diyanet Isleri Baskani Prof. Dr. Ali Erbas, Kirgizistan Devlet Din Isleri Komsiyonu Baskani Toygonbay Abdikarov ile bir araya geldi.

Diyanet Isleri Baskani Erbas, Kirgizistan Devlet Din Komisyonu Baskani Abdikarov Ile Görüstü


Diyanet Isleri Baskani Prof. Dr. Ali Erbas ve beraberindeki heyet, Kirgizistan’in baskenti Biskek’te bulunan Sheraton Otel’de Kirgizistan Din Isleri Devlet Komisyonu Baskani Toygonbay Abdikarov ile bir araya geldi. Erbas yaptigi konusmada, Türkiye ile Kirgizistan’in birçok ortak noktada birlestigini belirterek, “Aramizdaki isbirligini daha da artirirsak çok büyük bir kazancimiz olacak. Yarin insallah Özgen’de Imam Serahsi adina yapilan külliyemizin açilisini gerçeklestirecegiz. Hem pek çok insanin ibadet etmesine vesile olacak hem de bunun disinda din egitimi ile ilgili, vaaz ve irsat ile ilgili pek çok faaliyetin yapilmasina vesile olacak külliye” dedi.



“Islam korkulacak degil hakikaten barisi, huzuru, sevgiyi, saygiyi yayginlastirmaya çalisan bir dindir”

Dogru dini bilgiye dayali bir din hizmeti ve din egitimi yapmalari gerektiginin altini çizen Erbas, “Bunu desteklemeliyiz. Eger biz sahih, dogru, Kur’an ve sünnete uygun bir din egitimi yapmazsak o boslugu doldurmadigimizda asiri uçlar, Kur’an ve sünnetten uzak bir anlayisi yayginlastirmaya çalisan yapilar çogaliyor. Hep birlikte bunu engellememiz lazim” ifadelerini kullandi.

Erbas, asiriliklari bahane ederek Müslümanlari hedef alan bazi kesimlerin Islamofobi’yi tahrik ettiklerine dikkati çekerek, “Buna firsat vermememiz lazim. Islam korkulacak degil hakikaten barisi, huzuru, sevgiyi, saygiyi sürekli insanlar arasinda yayginlastirmaya çalisan bir dindir” dedi.



“Cumhurbaskani Erdogan’in Islam’a olan mücadelesini takdir ediyoruz”

Kirgizistan Devlet Din Isleri Komisyonu Baskani Abdikarov ise yaptigi konusmada, Kirgizistan ile Türkiye arasinda pek çok alanda isbirligi yaptigini ve bunun daha da gelistirilmesi için gayret gösterdiklerini dile getirdi. Türkiye’nin dini alanda büyük tecrübeye sahip oldugunu söyleyen Abdikarov, Diyanet Isleri Baskanliginin bu tecrübesinden yararlanmak istediklerini kaydetti.



Abdikarov, Türkiye’nin Islam dünyasinda lider konumda oldugunu ifade ederek, “Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in da Islam’a olan mücadelesini görüyoruz ve takdir ediyoruz. Büyük bir cami ve külliyesini insa ettiniz ve bize hediye edeceksiniz. Bütün bunlar tarihimizin derin oldugunu göstermektedir” dedi.



Görüsmede, Diyanet Isleri Baskan Yardimcisi Doç. Dr. Selim Argun, Dis Iliskiler Genel Müdürü Erdal Atalay, Mushaflari Inceleme ve Kiraat Kurulu Baskani Hafiz Osman Sahin ve Biskek Din Hizmetleri Müsaviri Mürsel Öztürk de hazir bulundu.

Erbas ve beraberindeki heyet, yarin Os bölgesine bagli Özgen ilçesinde Imam Serahsi Camii ve Külliyesinin açilisina katilacak.
Kaynak: İHA