AK Parti'li Sahin, Mamak'ta Hayata Geçirilen Projelerin Tanitiminda Konustu Açiklamasi

'(10 büyükelçinin açiklamasi) Büyükelçiler, sunu çok iyi bilmelidirler ki yaptiklari dostluga sigmadigi gibi ayni zamanda anayasal bir suçtur. Türkiye Cumhuriyeti devleti anayasal düzeni, mahkemelerinin bagimsizligi hiçe sayilacak bir ülke degildir' 'Ankara'ya hizmetten esirgenen Ankaralinin parasi Mansur Yavas'in reklami için kullaniliyor. Bunlarin anlayisi kendi reklamlarini yapmak üzere insa edilmis bir belediye anlayisidir' 'Kiliçdaroglu esnafi, çiftçiyi, ögretmenleri, emeklileri ve sanatçilari tehdit etti. Sen kimsin kimi tehdit ediyorsun? Cürmün olsa atesin kadar yer yakarsin. Yalnizca sen degil sen ve ortaklarin sandikta boyunuzun ölçüsünü bir kez daha alacaksiniz'

AK Parti Genel Sekreteri Fatih Sahin, 10 büyükelçinin tutuklu Osman Kavala ile ilgili yaptigi açiklamaya tepki göstererek, "Büyükelçiler, sunu çok iyi bilmelidirler ki yaptiklari dostluga sigmadigi gibi ayni zamanda anayasal bir suçtur. Türkiye Cumhuriyeti devleti anayasal düzeni, mahkemelerinin bagimsizligi hiçe sayilacak bir ülke degildir." dedi.

Sahin, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kongre Merkezi'nde düzenlenen Mamak Belediyesinin 2,5 yilda hayata geçirdigi projelerin tanitim toplantisinda, Istanbul ve Ankara'da, büyüksehir belediyeciligi alanindaki temel belediye hizmetlerinin halka ulastirilmasi noktasinda ciddi sikintilar yasandigini söyledi.

Ankara'nin Gölbasi ilçesindeki bazi mahallelerin son 6 ay içerisinde günlük bir saat içme suyu aldigini belirten Sahin, "Bu su sorunun sadece Gölbasi'nda degil Ankara'nin bir çok ilçesinde yasandigini biliyoruz. Çamlidere'deki baraj Ankara'nin su ihtiyacinin yüzde 70'ini karsiliyor. Çamlidere'nin mahallelerinde dahi bidonlarla su tasiniyorsa ortada çok ciddi bir beceriksizlik vardir. Sayistay raporlarina yansiyan rakamlara göre ihale yasasi ihlal edilerek yapilan asfaltlamalar neticesinde 87 milyon lira Ankara Büyüksehir Belediyesi zarara ugratilmis durumdadir. Ne yazik ki CHP'li Mansur'un Ankara'ya reva gördügü belediyecilik anlayisi budur. Ankara'ya hizmetten esirgenen Ankaralinin parasi Mansur Yavas'in reklami için kullaniliyor. Bunlarin anlayisi kendi reklamlarini yapmak üzere insa edilmis bir belediye anlayisidir." diye konustu.

- "Bu siyasi bir kisirligin ifadesidir"

Gün içinde IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener ile CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu'nun bir araya gelerek "Güçlendirilmis Parlamenter Sistemi" konustugunu animsatan Sahin, iki liderin asil amacinin vesayetçi ve statükocu anlayisi güçlendirmek oldugunu söyledi.

Parti olarak vesayetçi ve statükocu anlayisin yeniden canlanmasina izin vermeyeceklerini dile getiren Sahin söyle devam etti:

"Kemal Kiliçdaroglu geçtigimiz günlerde 'Siyasi cinayetler yasanabilir.' diye bir hezeyanda bulundu. Eger bir siyasetçinin söyleyecegi yeni bir sey yok ise topluma sunacagi yeni bir teklif yoksa bu tür hezeyanlara basvurmaktan baska bir yolu yoktur. Bu siyasi bir kisirligin ifadesidir. Sorumlu bir siyasetçiye düsen gidip savciliga ve ilgili makamlara bilgi vermektedir. Tabii bunu yapmadi. Bizi yine sasirtmadi. Tek bir derdi var kafalari bulandirmak. Bürokrasiyi bürokratlari da tehdit etti. Aslinda biz buna ilk defa sahit olmuyoruz. Kemal Kiliçdaroglu'nun tehdit etmedigi hiçbir kesim kalmadi. Neredeyse 84 milyonun tamami Kiliçdaroglu'nun tehditlerinden nasibini aldi. Kiliçdaroglu esnafi, çiftçiyi, ögretmenleri, emeklileri ve sanatçilari tehdit etti. Sen kimsin kimi tehdit ediyorsun? Cürmün olsa atesin kadar yer yakarsin. Yalnizca sen degil sen ve ortaklarin sandikta boyunuzun ölçüsünü bir kez daha alacaksiniz."

- "TÜSIAD da vesayet özlemi içerisinde"

Sahin, 10 büyükelçinin tutuklu Kavala ile ilgili yaptigi açiklamaya tepki göstererek, Türk Sanayicileri ve Is Insanlari Dernegi (TÜSIAD) tarafindan önceki günlerde yayimlanan rapora yönelik elestirilerde bulundu.

Büyükelçilerin açiklamasinin dostluga aykiri oldugunu vurgulayan Sahin sunlari kaydetti:

"Bizim anayasamiz geregi görülmekte olan bir dava ile ilgili hiç kimse, hiçbir grup, hiçbir zümre, görevi, unvani, amaci ne olursa olsun açiklama yapamaz, tavsiye ve telkinde bulunamaz. Eger bunu yaparsa anayasal bir suç islemis demektir. Büyükelçiler sunu çok iyi bilmelidirler ki yaptiklari dostluga sigmadigi gibi ayni zamanda anayasal bir suçtur. Türkiye Cumhuriyeti devleti anayasal düzeni, mahkemelerinin bagimsizligi hiçe sayilacak bir ülke degildir. Bunu da çok iyi bilmeliler. Buna göre ülkemizde misafir olacaklarsa görev yapacaklarsa bunu akillarindan çikarmamalilar.

Geçtigimiz günlerde bir TÜSIAD rapor hazirladi ve kamuoyuna açikladi. Sanki ülkemizde, demokrasi ve laiklikle ilgili bir tartisma, gündem, sorun varmis gibi bu konular etrafinda birtakim degerlendirmelerde bulundular. Aslinda ne dedikleri çok anlasilmiyor, demokrasi etrafinda bir seyler gevelemisler. Bu sunu gösteriyor ki TÜSIAD da vesayet özlemi içerisinde. Bu vesayet özlemi ile oturmuslar bir rapor kaleme almislar. Bütün bu hadiselerin degerlendirilmesini düsünüyorum. Belli ki birileri yine suyu bulandirmaya ve toplumumuzun huzurunu dinamitleye çalisiyor."

Mamak Belediye Baskani Murat Köse de 2,5 yilda egitimden kültüre, sanattan ekolojik çalismalara, yesil alanlardan spor tesislerine ve sosyal projeler kadar her alanda hayata geçirdigi projelerin tanitimini içeren sunum yapti.

Toplantiya AK Parti Ankara Milletvekili Ali Ihsan Arslan, AK Parti MKYK Üyesi ve Yerel Yönetimler Baskan Yardimcisi Mücahit Yanilmaz, BBP Genel Baskan Yardimcisi Mahir Alay, AK Parti Ankara Il Baskani Hakan Han Özcan, Ankara Büyüksehir Belediye Meclis Birinci Baskanvekili Fatih Ünal, AK Parti Mamak Ilçe Baskani Erhan Sarigöl'ün yani sira sivil toplum kurulusu temsilcileri ile Mamaklilar katildi.
Kaynak: AA