Aile Ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü Binasina 'Erisilebilirlik' Belgesi

Denizli Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü hizmet binasi, "Erisilebilirlik Belgesi" almaya hak kazandi.

Aile Ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü Binasina 'Erisilebilirlik' Belgesi
Denizli Valiliginden konuyla ilgili yapilan açiklamada, “7 Temmuz 2005 tarihinde yürürlüge giren 5378 sayili Engelliler Hakkinda Kanun’unun 7’nci, geçici 2’nci ve geçici 3’üncü maddelerinde kamu kurum ve kuruluslarina ait mevcut resmi yapilar, mevcut tüm yol, kaldirim, yaya geçidi, açik ve yesil alanlar, spor alanlari ve benzeri sosyal ve kültürel alt yapi alanlari ile gerçek ve tüzel kisiler tarafindan yapilmis ve umuma açik hizmet veren her türlü yapilar ile büyüksehir belediyeleri ve belediyeler tarafindan sehir içinde sunulan ya da denetlenen toplu tasima hizmetlerinde erisilebilirligin saglanmasina yönelik amir hükümler yer almaktadir. Bu amaçla kamu kullanimina açik alanlarin, binalarin ve toplu tasima hizmetlerinin engellilere uygun hale getirilmesi tüm kurum ve kuruluslara yükümlülük olarak verilmis olup; söz konusu hususlara iliskin izleme ve denetleme görevi 20 Temmuz 2013 tarihinde yayimlanarak yürürlüge girmis olan Erisilebilirlik Izleme ve Denetleme Yönetmeligi geregi, Valiligimiz bünyesinde kurulmus olan Erisilebilirlik Izleme ve Denetleme Komisyonunca yürütülmektedir.

Denizli Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü hizmet binasinin ilk denetimi 14 Aralik 2017 tarihinde yapilmis olup; bu çerçevede yapilan ilave çalismalarla engelli vatandaslarimiz için bina disi otopark ve binadaki rampalar ve mevcut engelli tuvaletleri kullanima uygun hale getirilmistir. Bina çevresinde ve içerisindeki tüm kapilar ve yönlendirme tabelalari yeniden düzenlenmistir. Hissedilebilir yüzeyler tamamlanarak hizmet binasina acil durumda çikisa yönlendirecek kolayca fark edilebilir sesli yönlendirme isaretleri konumlandirilmistir. Denizli Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü tarafindan, Erisilebilirlik Izleme ve Denetleme Komisyonuna engelli erisilebilirligine yönelik tekrar degerlendirme yapilmak üzere talepte bulunmus, Komisyon tarafindan 13 Eylül 2021 tarihinde hizmet binasi tekrar denetlenmis ve bir önceki denetimde belirtilen eksiliklerin giderilmis oldugu görülmüstür.

Denizli Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü hizmet binasinda yapilan erisilebilirlik çalismalari kapsaminda, Ilimiz Erisilebilirlik Izleme ve Denetleme Komisyonu tarafindan yapilan inceleme sonucunda 17 Eylül 2021 tarihinde komisyon toplantisinda alinan karar ile Ilimizdeki ilk ‘Erisilebilirlik Belgesini’ almaya hak kazanmistir” denildi.
Kaynak: İHA