ABD'deki Son Seçimlerde Müslümanlarin Büyük Çogunlugu Biden'i Tercih Etti

Ülkedeki son baskanlik yarisinda Müslüman seçmenin büyük çogunlugunun ABD Baskani seçilen Joe Biden'a oy verdigi bildirildi.

Change Research anket sirketinin elde ettigi sonuçlara göre, ABD'de Müslüman seçmenin Kasim 2020 seçimlerinde yüzde 86 gibi büyük bir çogunlukla Demokrat aday Biden'i tercih ettigi belirtildi.

Anket sirketinin açiklamasinda, Müslümanlarin Demokrat Parti yönetiminden net bir sekilde esitsizlik, beyaz üstünlükçülügü, saglik maliyetleri, Islamofobi ve diger gruplara karsi islenen nefret suçlariyla mücadele etmesini istedikleri vurgulandi.

Anket sonuçlari Müslümanlarin, ABD hükûmetinin Filistinlilerin refahina öncelik vermesini, ayni zamanda Uygurlari ve Arakanli Müslümanlari da gündeme getirdigini görmek istedigini ortaya koydu.

Müslüman seçmenlerin yüzde 81'i Ortadogu'daki Amerikan birliklerinin sayisinin azaltilmasini desteklerken çogu seçmen, vahseti önlemeye yardimci olmak için Suriye'de Bessar Esed rejimine karsi ABD'nin askeri güç kullanmasina veya ekonomik yaptirim uygulamasina karsi degil.

- En önemli konu Islamofobi

Anket sirketinin açiklamasinda, "Islamofobi, nefret suçlari ve ayrimcilik neredeyse tüm Müslüman seçmenleri etkileyen sorunlar olarak anket boyunca tekrar tekrar su yüzüne çikti." ifadesi kullanildi.

ABD'deki Müslüman seçmenin yüzde 96'si nefret suçlarinin, yüzde 94'ü beyaz üstünlükçü görüsün ve yüzde 92'si ise Müslümanlara yönelik tutumlarin bu ülkedeki büyük sorunlari teskil ettigine inandigini belirtti.

Amerikali Müslüman seçmenin yüzde 90'i "ABD'nin Israil politikasini dogru bulmadiklari", yüzde 54'ü ise "Israil'den daha çok Filistinlilerin desteklenmesi gerektigi" yönünde görüs bildirdi.

Katilimcilarin yüzde 35'i "Israil veya Filistin'in yaninda yer alma konusunda ABD'nin tarafsiz kalmasi gerektigine" inandigini dile getirdi.

Kaynak: AA