ABD'de 10 Kisilik Aileyi Tasiyan At Arabasina Araç Çarpti Açiklamasi Çift Öldü, Çocuklari Yaralandi

ABD'nin Virgina eyaletinde bir sürücünün at arabasina çarpmasi sonucu teknolojiden uzak durmalariyla taninan Amis toplumu üyesi ailenin fertlerinden anne-baba öldü, 8 çocuk yaralandi.

Virginia polisinin yaptigi açiklamaya göre, bir otomobil yavas ilerleyen at arabasini geç fark edince duramadi ve Amis toplumundan 10 kisilik bir ailenin içinde oldugu at arabasina çarpti.

Cumberland ilçesindeki kaza sonucu Barbie Esh (38) ve kocasi John Esh (39) hayatini kaybetti. En küçügü 9 aylik, en büyügü 16 yasinda olan 8 kardes çevredeki hastanelerde tedavi altina alindi. Çocuklardan 2'si taburcu edilirken 6'sinin hala gözetim altinda tutuldugu belirtildi.

Polis raporunda, at arabasinin arkasinda gerekli olan "yavas hareket eden araç" isaretinin bulundugu ve arka lambalarinin çalistigi, suçlanan otomobil sürücüsünün yara almadigi kazayla ilgili sorusturmanin devam ettigi belirtildi.

Son zamanlarda dikkatsiz sürücüler yüzünden Amislerin zarar gördügü kazalar artarken geçen hafta Virginia'nin Richmond bölgesinde de bir sürücünün Amislere ait at arabasina çarpmasi sonucu iki kisinin yaralandigi kaydedilmisti.

- Amis toplumu

Reform hareketleri ve dini baskilar nedeniyle 18. yüzyilda Isviçre ve Almanya'dan dini özgürlük vadeden ABD'ye göç eden ve bugün nüfusu 300 bini bulan gelenekçi Hristiyan mezhebi, hâlâ Avrupa’dan ABD'ye göç ettikleri günkü sartlarda yasiyor.

Çocuklarini devlet okullarina göndermek yerine kendi kiliselerinde egitmeyi seçen ve vergi vermek istemeyen dini topluluk, tercihlerinin yasalarla çelismesi nedeniyle birçok eyalette yasama sansi bulamiyor.

Geçimlerini tarim ve hayvancilikla saglayan, traktör dahi kullanmayan Amisler, tarlalarini at arabalariyla sürüyor, mahsulleri modern çiftlik teknolojileri olmadan ekip biçiyor ve hasat ediyor.

Amisler, otomobil yerine "buggie" adi verilen at arabalariyla yolculuk yapiyor.

Kaynak: AA