Tapuya Gidene Fidan Hediye

Türkiye genelinde yasanan orman yanginlarindan dolayi geri dönüsümü saglamak adina ‘Bir Yanariz Bin Çogaliriz’ sloganiyla Tapu ve Kadastro 14. Bölge Müdürlügü öncülügünde duyarliligi artirmak adina baslatilan “Bir Islem Bir Fidan, Bir Fidan Bir Orman” etkinligi hayata geçirildi.

Tapuya Gidene Fidan Hediye
Edirne’de ormanlari korumak ve gelecek nesillere aktarmak amaciyla Tapu Kadastro Bölge Müdürlügünde çalisan personeller tarafindan, islem yapan vatandaslara her islem akabinde fidan dagitimi yapiliyor. Sosyal sorumluluk projesi kapsaminda duyarliligin arttirmak ve iklim degisikligine bagli kurakligin giderilmesine, temiz hava ve ekolojik dengenin saglanmasina yönelik agaçlandirma ve orman gelisimine katki sunularak, farkindaligin arttirilmasi için Tapusunu yapmaya gelen vatandaslara fidan hediye edildi.

“Agaç dikmek hayirli istir”

Edirne Tapu Kadastro Bölge Müdürü Hayrullah Akdemir, "Bir kimse agaç diker de o agacin meyvesinden bir insan ya da Allah’in mahlûkatindan herhangi bir varlik yerse bu, o agaci diken kimse için sadaka olur. Düsturu ile tüm vatandaslarimizi gelecek kusaklara birakabilecegimiz en anlamli ve faydali islerden biri olan fidan dikimine bir fidan bir orman projemize davet ediyoruz” dedi

“Tapu islemini yapan vatandaslarimiza fidan hediye ediyoruz”

Edirne’de böyle güzel bir etkinlik içinde yer aldigi için mutlu oldugunu belirten Edirne Tapu Müdürü Remzi Çivi ise, “Her isleme bir fidan, bir fidana bir orman etkinligi çerçevesinde tapuda islem yapan vatandaslarimiza bahçelerine, ormanlarimiza agaç dikmek üzere birer fidan hediye ediyoruz. Insallah memleketimize yesil ormanlar kazandirmak dilegiyle bu uygulamamiz basarili olur” diye konustu.



“Her Isleme Bir Fidan Bir Fidana Bir Orman”

Edirne Tapu Kadastro Müdürlügünden Destek Isletme Sube Müdürü Kamil Begenmis, “Türkiye genelinde meydana gelen yangin felaketleriyle baslayan bir sürecimiz vardi. Burada da bölge müdürümüzün girisimleriyle birlikte bölge müdürlügümüze bagli tapu müdürlüklerinde görev yapan personeller yapmis olduklari islemlere münhasir olmak üzere ’Her Isleme Bir Fidan Bir Fidana Bir Orman’ projemiz kapsaminda hem Dünyada ki küresel isinmadan hem de iklim degisikliklerinin bir farkindaligi olarak böyle bir projeyi gündeme getirdik. Uygulamasindan da çok memnunuz hem vatandaslarimiz hem de memurlarimiz bu uygulama ile bir farkindaligi ortaya çikarttigini gözlemleyerek gördük. Projede emegi geçen herkese tesekkür ederim” dedi.



“Ormanlarimiz Ülkemiz için çok degerli”

Tapu islemlerini yapmak için müdürlüge geldigini ve kendisine fidan hediye edildigi için mutlu oldugunu ifade eden Merve Sedik Kusoglu, “Tapumuzdan memnunuz islemlerimizi kolay ve rahatlikla yapiyoruz. Fidan islemi de çok güzel olmus. Çok düsünceli bir hareket ormanlarimiz bizim için, ülkemiz için çok degerli. Bende hemen ekimini dikimini yapacagim, tesekkür ediyoruz” ifadelerini kullandi.

“Aldigim fidani evimin bahçesine ekecegim”

Tapu müdürlügünden aldigi fidani kendi bahçesine ekecegini söyleyen Ali Ceylan ise, “Bizim güzel bir bahçemiz var. Bu fidani da bahçenin güzel bir yerine ekme ekmek istiyoruz. Evimizi aldik ve böyle bir sey görünce sasirdim” seklinde konustu.



“Bir fidan bir evlat demektir”

Evinin tapusunu yaptigini ve aldigi fidan için mutlu oldugunu belirten Ömer Akça, "Agaç dikelim, agaca sevgimizi verelim. 1 fidan bir evlat demektir. Onun için herkesin güzel duygularla yaklasmasini istiyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA