Filistin Basbakani Istiyye Açiklamasi 'Israil, Filistin Topraklarini Atiklarin Bosaltim Merkezi Olarak Kullaniyor'

Filistin Basbakani Muhammed Istiyye, Israil'in Filistin topraklarini kati, elektronik ve kimyasal atiklarin bosaltildigi bir yer olarak kullandigini söyledi.

Basbakanlik ofisinden yapilan açiklamaya göre, Istiyye, Ingiltere'nin Kudüs Baskonsolosu Diane Corner ile isgal altindaki Bati Seria'nin Ramallah kentinde bir araya geldi.

Istiyye görüsmede, Corner'den finansmani Ingiltere tarafindan karsilanmis, isgal altindaki Filistin topraklarinda iklim degisimine iliskin politikalar üzerine hazirlanan raporu teslim aldi.

Kendisine sunulan raporu takdir ettiklerini dile getiren Istiyye, "Israil, yerlesimcilere bina yapimi ve alan genisletilmesi için agaçlari söküyor, topragin altini üstüne getiriyor." dedi.

Istiyye, sunlari kaydetti:

"Filistin çevresinin karsi karsiya oldugu en büyük zorluk, yerlesim ve atiklardir. Israil, dogal kaynaklarimiza ulasmamiza engel oluyor, duvarlar arkasindan bizi engelliyor. Bundan daha kötüsü, Israil, topraklarimizi, kati, kimyevi ve elektronik atiklarin bosaltim merkezi olarak kullaniyor. Filistin dünyada çevreyi kirletmiyor. Bilakis çevremiz isgalden dolayi kirleniyor."

Baskonsolos Corner ise raporun, isgal altindaki Filistin topraklarinda iklim degisikligi üzerindeki ekonomik etkilere odaklandigini bildirdi.

Kaynak: AA