Sivas'ta Erkekler Güzellik Salonlarindan Çikmiyor

Sivas’ta sayilari her geçen gün artan güzellik merkezleri, kadinlar kadar bakimina düskün erkekleri de agirliyor.

Sivas'ta Erkekler Güzellik Salonlarindan Çikmiyor
Sivas’ta bakimli erkekler siklikla güzellik merkezlerine gidiyor. Güzellik salonlarindaki randevularin önemli bir kismini erkekler olustururken, estetisyenler erkek müsterilerin randevularina yetismekte zorlaniyor. Kentte faaliyet gösteren bir güzellik merkezinde uzman estetisyen olarak görev yapan Miray Toparlak, Ihlas Haber Ajansi’na konustu.

Toparlak, güzellik kavraminin sadece kadinlara özgü olmadigini ifade etti.



Müsterilerinin çogu erkekler

Müsterilerinin çogunlugunun erkek oldugunu belirten Toparlak, “Yaklasik 7 senedir bu sektörde hizmet veriyorum. Güzellik kavrami artik sadece kadinlari kapsayan bir durum degil. Dünyanin her yerinde artik erkekler bakim yaptiriyorlar. Erkekler artik daha bakimli, daha iyi hissetmek ve daha saglikli bir cilde sahip olmak adina bakim yaptiriyorlar. Lazer epilasyon, igneli epilasyon, kas dizayni, profesyonel el bakimi olmak üzere bu tür islemlerde erkeklere daha yogun hizmet veriyoruz. Kadinlara göre erkekler daha genç ve sportif bir görünüm elde etmek istiyorlar. Kadinlar daha detayci davranirken, erkekler daha ilgili ve merakli bu konularda. Randevularimizin çogunlugunu erkek müsterilerimiz olusturuyor. Tabii ki kadin müsterimiz de mevcut. Günlük 10 kisiye hizmet veriyorsak bunun 6-7’si erkek müsterimiz oluyor. Bunun sebebi erkekler de artik bakima ihtiyaç duyuyorlar. Bizim çogunluk olarak erkek danisanimiz oluyor” ifadelerini kullandi.

“Uzman ellere teslim olsunlar”

Vatandaslarin sertifikalari olmayan güzellik salonlarini tercih etmemesini söyleyen Toparlak, “Güzellik ve bakim adi altinda yapilan hizmetlerin mesleki yeterlilik gerektiren bir sektör olduguna inanmaktayim. Sadece sertifikalarla 1-2 haftalik egitim alip bu ise ticari gözle bakan merkez sayisi artmis durumda. Cazip fiyatlarla, kampanya prosedürleriyle, sosyal medya promosyonlariyla bu sekilde salonlara çeken insanlarin ben saglikli bir cilt bakimi, lazer epilasyon yaptigini düsünmüyorum” diye konustu.

Güzellik merkezine gelen müsteriler ise, haftanin belirli günleri bakim yaptirmaya geldiklerini söyleyerek, bakim yaptirmanin sadece kadinlara özgü bir sey olmadigini ifade ettiler.
Kaynak: İHA