Kale'de Yöresel Ürün Ve Sanat Festivali Açildi

Denizli'nin Kale ilçesinde bu yil ikincisi düzenlenen Yöresel Ürün ve Sanat Festivali, törenle açildi.

Kale Kaymakamligi ve Belediye Baskanligi ile Kale Esnaf ve Sanatkarlar Odasi Baskanliginca Çarsi Meydaninda düzenlenen festivale katilan Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan, yaptigi konusmada geçen yil salgin nedeniyle yapilamayan festivali özlediklerini belirtti.

Kale Belediye Baskani Mehmet Salih Saginç da, Ziraat Odasi Baskanligi, Milli Egitim Müdürlügü ve 32 mahalle muhtarlariyla el ele gönül gönüle vererek festivali düzenlemekten mutluluk duyduklarini belirtti.

Yarin sona erecek festivalde ilçenin zengin mutfagi ve yemek kültürünü tanitacaklarini aktaran Saginç, yöresel yemek yarismalarinin yani sira konserlerle de ziyaretçilere hosça vakit geçirme imkani sunacaklarini aktardi.

Pamukkale Belediye Baskani Avni Örki de Kale'de daha önce kesfedemedikleri birçok zenginligi festival sayesinde tanidiklarini belirterek ilçenin taninmayan zenginliklerinin tescil edilmesi gerektigini dile getirdi.

Açilisa Kale Kaymakami Abdulkadir Sahin, Esnaf ve Sanatkarlar Odasi Baskani Ilyas Barçin ile diger protokol üyeleri ve vatandaslar katildi.

Mahallelere ait stantlarda ürünlerin sergilendigi festivalde, basta biber tatari ve Kale baklavasi olmak üzere ilçeye özgü lezzetler sergilendi.

Yemek yarismasinda ise "bagirsak dolmasi" ile Seher Damgaci, tatli yarismasinda "üç kulak tatlisi" ile Hacer Akdag birinci oldu. Yarismalarda dereceye girenlere çesitli ödüller verildi.

Kaynak: AA