AK Parti Gençlik Kollari Genel Baskani Inan, Karadeniz'deki Egitim Kampina Katildi Açiklamasi

'AK Parti hiçbir zaman gençlere kayitsiz kalmadi, gençlerin taleplerini, temennilerini dinledi. Gençlerin talepleri, temennileri, sikayetleri dogrultusunda hem hükümet politikalarina hem de parti politikalarina yön verdi' 'AK Parti hükümetleri olarak belki de son 20 yilda yaptigimiz en güzel islerden bir tanesi de üniversite ögrencilerine yapmis oldugumuz icraatlar. Bunlarin basinda da ögrenci yurtlari geliyor'

AK Parti Gençlik Kollari Genel Baskani Eyyüp Kadir Inan, AK Parti'nin hiçbir zaman gençlere kayitsiz kalmadigini belirterek, "Gençlerin talepleri, temennileri, sikayetleri dogrultusunda hem hükümet politikalarina hem de parti politikalarina yön verdi." dedi.

Inan, Ordu'nun Ünye ilçesinde bir otelde düzenlenen Karadeniz Bölgesi Il ve Ilçe Gençlik Kollari Baskanlari Teskilat Içi Egitim Kampi'nda yaptigi konusmada, bu toplantinin veriminin tüm Türkiye'ye yayilacagini söyledi.

AK Parti'nin, büyük bir millet hareketi oldugunu vurgulayan Inan, "Biz girdigimiz tüm seçimlerden birinci parti olarak ayrildiysak, bizim her zamanki reçetemizi çizen, istikametimizi ortaya koyan, rotamizi ortaya koyan halkin ta kendisinden olmasindan kaynaklandi. Yani AK Parti'nin asil gücü millet oldu, gençler oldu, kadinlar oldu. Girdigimiz tüm seçimlerden de birinci parti olarak ayrildiysak bunda gençlerin payi da çok yüksek." diye konustu.

Alttan gelen onca gence kendilerini, partilerini, davalarini anlattiklarini ve girdikleri tüm seçimlerden basarili ayrildiklarini belirten Inan, "Insallah 2023 seçiminde de Karadeniz'deki bu 18 ilde de sizlerin öncülügünde bu sonucun güçlenerek olacagina eminim." ifadesini kullandi.

Inan, AK Parti'nin hiçbir zaman gençlere kayitsiz kalmadigini, onlarin taleplerini, temennilerini dinledigini dile getirerek, gençlerin talepleri, temennileri, sikayetleri dogrultusunda hem hükümet hem de parti politikalarina yön verdigini vurguladi.

Bir "Z kusagi" tartismasi olduguna deginen Inan, su degerlendirmede bulundu:

"Biz AK Parti Gençlik Kollari olarak gençlerin belli bir kaliplara sigdirilmasini, belli bir kategoride degerlendirilmesine ve Z kusagi gibi adlandirmaya kesinlikle katilmiyoruz. Bizim için genci, yaslisi, bu ülkenin vatandasi olan herkes çok kiymetli. Ancak elbette parti olarak, gençlik kollari olarak gençlerle daha fazla kiymet verdigimiz, gençlere daha fazla hürmet gösterdigimiz bir pozisyonumuz açik."

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in gençlerle bir araya gelmeyi sürdürdügünü anlatan Inan, Karadeniz'de de Samsun ve Trabzon programlarinda bu çalismaya devam edilmesinin planlandigini söyledi.

- "Türkiye'de üniversite okumak için saglanan firsat esitligi diger ülkelerde yok"

Inan, "AK Parti hükümetleri olarak belki de son 20 yilda yaptigimiz en güzel islerden bir tanesi de üniversite ögrencilerine yapmis oldugumuz icraatlar. Bunlarin basinda da ögrenci yurtlari geliyor." dedi.

2002'deki yurtlarda ranza sistemi oldugunu, gençlerin çok kötü ortamlarda kaldigini dile getiren Inan, söyle devam etti:

"O kötü yurtlardaki basvuru oraninin yüzde 13'ü devlet tarafindan karsilaniyordu. Bugün ise yil 2021. Üç yatakli odalarda ranza sisteminden baza sistemine geçildigi, mobilyalarin çok üst düzey oldugu ve ücretsiz internetinden tutun konferans salonlarina kadar ve gençlerin her türlü sosyal aktivitesinde her türlü plana dahil edildigi yurtlarimiza basvuru oranina verdigimiz cevap yüzde 70. Yüzde 13'ten yüzde 70'e getirdigimiz bir oran. 100 binden 750 bine getirdigimiz oran. Özel sektörle, vakiflarimizla birlikte 1 milyona yakin gence, üniversiteli gence verdigimiz oran."

Bugün Amerika'daki bir ögrencinin yillik ögrenim masraflari, harçlari ve birçok diger masraflari nedeniyle toplam egitim bedelinin 10 binlerce dolari bulabildigini aktaran Inan, "Biz hamdolsun Recep Tayyip Erdogan liderliginde harç denilen uygulamayi kaldirdik ve bu kimilerine göre basit göründü, görünebilir ama Türkiye'de üniversite okumak için saglanan firsat esitligi inanin diger ülkelerde söz konusu degil." seklinde konustu.

Inan'in cep telefonuyla aradigi Cumhurbaskani Erdogan da programin basarili geçmesini dileyerek, gençlerle bir araya gelmeye devam edeceklerini söyledi.

Programa, Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Hilmi Güler, Ünye Belediye Baskani Hüseyin Tavli, AK Parti Il Baskani Halit Tomakin ve bazi partililer katildi.
Kaynak: AA