Yesilbas Ördekler Üniversite Sulak Alaninda

Yaklasik 160 kus türünü bünyesinde barindiran Kars Kafkas Üniversitesi Sulak Alani’ni yesilbas yaban ördekleri mesken tuttu.

Yesilbas Ördekler Üniversite Sulak Alaninda
Kafkas Üniversitesi (KAÜ) yerleskesinin ortasindan geçen Kars Çayi’ni mesken tutan yesilbas yaban ördekleri, rahatça yasamlarini sürdürüyor.

Türkiye’deki 468 kus türünden 160’ini barindiran ve Türkiye’nin kus türü açisindan da en iyi 2’nci kampusu özelligini tasiyan Kafkas Üniversitesi Sulak Alani’nda yasayan yaban ördekleri, kampus içerisinden geçen Kars Çayi’nda yiyecek ihtiyaçlarini karsiliyor.

Yaban ördeklerini Kars Çayi’nda gördüklerini ifade eden vatandaslar, “Yaban hayatina ev sahipligi yapan Kars Çayi’nin bir bölümü Kafkas Üniversitesi yerleskesi içerisinde bulunuyor. Burada agaçlarin olmasi ve evsel atiklarin olmamasi yaban hayatini burada topluyor. Bu da güzel görüntü olusturuyor. Yaban hayatinin Kars’ta önemini bir kez daha ortaya koymus oluyor. Kars’ta bu tür yaban hayvanlarini görmeye devam edecegiz” dedi.

Her yil oldugu gibi bu yil da yavrularini Kars’ta büyüten yesilbas yaban ördekleri, KAÜ Sulak Alani’nda tehdit edilmeden yasamlarini sürdürüyor. Yaban ördekleri kisi da ayni bölgede geçiriyor.
Kaynak: İHA