Van Valisi Mehmet Emin Bilmez Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayisiyla 13 ilçenin mahalle muhtarlariyla bir araya geldi.

Iskele Mahallesi'ndeki 15 Temmuz Sehitler Parki'nda düzenlenen programda konusan Bilmez, muhtarligin tarihi bir geçmise sahip oldugunu söyledi.

Muhtarlarin devlet ile vatandas arasinda köprü vazifesi gördügünü belirten Bilmez, sunlari kaydetti:

"Sayin Cumhurbaskanimiz muhtarlarla bulusmaya karar verdigi zaman birçok kisi, 'Siz bu ülkeyi muhtarlarla mi yöneteceksiniz?' diye elestirdi. Daha sonra o elestiri yapanlar dahil herkes toplumla iletisim halinde olan muhtarlarla bulusmaya basladi. Cumhurbaskanimiz, muhtarlarin toplumda, kamu yönetiminde daha ciddiye alinmasi için talimatlar verdi. Belediyelerde Muhtar Daire Baskanliklarinin, valiliklerde muhtarlarla ilgili birimlerin kurulmasi, bir vali yardimcisinin muhtarlarla görevlendirilmesi, Muhtar Bilgi Sistemi'nin kurulmasi, tüm taleplerin elektronik ortamda alinmasi, muhtarlarimizin tüm idareciler tarafindan muhatap alinmasi, dinlenmesi konusunda neredeyse bir çigir açildi. Sayin Cumhurbaskanimiza ve Içisleri Bakanimiza muhtarlarin toplumdaki farkindaligini ve statüsünü artirmak için yaptiklari tüm hizmetlerden dolayi muhtarlar adina sükranlarimi sunuyorum."

AK Parti Van Milletvekili Arvas ise muhtarlarin kamu kurumlariyla güzel diyaloglar gelistirdigini bildirerek, "Cumhuriyet tarihi boyunca hiçbir Cumhurbaskani ve Basbakan muhtarlari makamina davet edip onlarla hasbihal etmemisti. 20 yildir Cumhurbaskanimiz tüm bölge muhtarlariyla görüsüyor. AK Parti'den önceki dönemlerde muhtarlarimizin sigortasi yapilmiyordu, maaslari yoktu. Iktidarimiz döneminde bu sorunlar giderildi." diye konustu.

Muhtarlarin dile getirilen sarkilar esliginde halay çektigi programa Il Jandarma Komutani Tuggeneral Hüseyin Bekmez, Il Emniyet Müdürü Atanur Aydin, Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel, Edremit Belediye Baskani Ismail Say, Tusba Belediye Baskani Salih Akman, AK Parti Il Baskani Kayhan Türkmenoglu, genel sekreter yardimcilari ve daire baskanlari katildi.

Kaynak: AA