Van'daki Kadin Muhtarlar Vatandaslarin Sorunlariyla Yakindan Ilgileniyor

Van'da görev yapan kadin muhtarlar, seçildikleri mahallelerde yürüttükleri basarili çalismalar ve hizmetleriyle vatandaslarin gönlünü kazandi.

2009 yerel seçimlerinde Van'in ilk kadin muhtari olarak seçilen Cumhuriyet Mahallesi Muhtari Leyla Tanritanir, o günden bu yana görevini basariyla yürüterek vatandaslarin sorunlarina çözüm ariyor.

Mahalle sakinlerinin en iyi hizmeti alabilmesi için kamu kurumlariyla is birligini gelistiren Tanritanir, AA muhabirine, basarili çalismalari sayesinde 3 dönemdir vatandaslarin takdiriyle görevine devam ettigini söyledi.

Cumhuriyet Mahallesi'nde 25 yildir yasadigini anlatan Tanritanir, söyle konustu:

"Mahallenin sorunlarini birebir yasadigim için muhtar olmaya karar verdim. 3. dönemdir yaptigim çalismalarla mahallenin sorunlarinin büyük bölümünü çözüme kavusturdum. Bölgede büyük bir ilki basardigimi düsünüyorum. Burada kadinlarimizin önünü açtim, onlara öncülük ettim. 2019 yilinda seçimlere giren kadin adaylar içinden 3 kadin muhtarimiz daha seçildi. 2011 depreminde çok büyük sikintilar yasadik. Elimden geldigince halkima hizmet ettim. Son zamanlarda da pandemi süreciyle sikintili dönemlerimiz oldu. Bu süreçte tüm muhtarlarimiz gövdelerini tasin altina koydu."

Devlet kurumlariyla halkin refahinin yükseltilmesi için gayret ettiklerini dile getiren Tanritanir, "Mahalle sakinleriyle bir aile ortaminda hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Kadinlarimizin, bütün cesaret ve özverileriyle çalistiklarinda basaramayacaklari sey yok. Kadinlarin her alandaki basarisi bizi mutlu ediyor." dedi.

- "Kadinlar sorunlarini daha rahat dile getiriyor"

Bahçivan Mahallesi Muhtari Nurten Saglam ise mahalledeki kadinlarin israr ve talepleri üzerine muhtar olmaya karar verdigini aktardi.

Göreve baslamasiyla mahalledeki kadinlarin sorunlarini daha rahat dile getirme imkani buldugunu ifade eden Saglam, sunlari kaydetti:

"Kadinlar, kurumlarda daha aktif olabilecegimizi düsündükleri için daha önce dile getiremedikleri taleplerini bize iletiyor. Mahallemizin eski muhtari yaklasik 35 yildir ayni kisiydi. Hatta ondan sonra oglu bir dönem muhtarlik yapti. Muhtarliga bazen bir evrak için gelip saatlerce oturup birlikte çiktigimiz da oluyor. Sadece kadin muhtari merak edip gelen de oluyor. Hatta pasta börek yapip getiren var. Çay sohbetleriyle muhtarligin kendilerine ait bir yer oldugunu hissediyorlar."

Kaynak: AA