Van Büyüksehir Belediyesinden Muhtarlara Anlamli Etkinlik

Van Büyüksehir Belediyesi tarafindan 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayisiyla bir dizi etkinlik düzenlendi.

Van Büyüksehir Belediyesinden Muhtarlara Anlamli Etkinlik
Van Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mehmet Emin Bilmez, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayisiyla 13 ilçenin mahalle muhtarlariyla bir araya geldi. Iskele Mahallesi’ndeki 15 Temmuz Sehitler Parki’nda düzenlenen programda konusan Vali Bilmez, muhtarligin tarihi bir geçmise sahip oldugunu belirtti.

Muhtarlarin devletle vatandas arasinda köprü vazifesi gördügünü ifade eden Vali Bilmez, “Cumhurbaskanimiz muhtarlarla bulusmaya karar verdigi zaman birçok kisi, ’Siz bu ülkeyi muhtarlarla mi yöneteceksiniz?’ diye elestirdi.

Daha sonra o elestiri yapanlar dahil herkes toplumla iletisim halinde olan muhtarlarla bulusmaya basladi.

Cumhurbaskanimiz, muhtarlarin toplumda, kamu yönetiminde daha ciddiye alinmasi için talimatlar verdi. Belediyelerde muhtar daire baskanliklarinin, valiliklerde muhtarlarla ilgili birimlerin kurulmasi, bir vali yardimcisinin muhtarlarla görevlendirilmesi, Muhtar Bilgi Sistemi’nin kurulmasi, tüm taleplerin elektronik ortamda alinmasi, muhtarlarimizin tüm idareciler tarafindan muhatap alinmasi, dinlenmesi konusunda neredeyse bir çigir açildi. Cumhurbaskanimiza ve Içisleri Bakanimiza muhtarlarin toplumdaki farkindaligini ve statüsünü artirmak için yaptiklari tüm hizmetlerden dolayi muhtarlar adina sükranlarimi sunuyorum” dedi.

Muhtarlarin kamu kurumlariyla güzel diyaloglar gelistirdigini dile getiren AK Parti Van Milletvekili Arvas ise "Cumhuriyet tarihi boyunca hiçbir Cumhurbaskani ve Basbakan muhtarlari makamina davet edip onlarla hasbihal etmemisti. 20 yildir Cumhurbaskanimiz tüm bölge muhtarlariyla görüsüyor” diye konustu.

Etkinlik; kadin, hizmet süresi en fazla olan, en yasli ve en genç muhtarlarin konusmasinin ardindan Dengbej Metin Barlik ve ses sanatçisi Elif Abali’nin müzik dinletisiyle devam etti. Program, muhtarlarin halay çekip eglenmesiyle son buldu.

Etkinlige Van Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mehmet Emin Bilmez, AK Parti Van Milletvekili Arvas, Il Jandarma Komutani Tuggeneral Hüseyin Bekmez, Il Emniyet Müdürü Atanur Aydin, Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel, Ipekyolu Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Ihsan Emre Aydin, Edremit Belediye Baskani Ismail Say, Tusba Belediye Baskani Salih Akman, Çaldiran Belediye Baskani Sefik Ensari, AK Parti Il Baskani Kayhan Türkmenoglu, genel sekreter yardimcilari ve daire baskanlari ile muhtarlar katildi.

Kaynak: İHA