Validen Muhtarlara Açiklamasi 'Devletin Halkla En Sicak Temas Noktasi, Devletin Güler Yüzü Sizlersiniz'

Tekirdag Valiligi koordinesinde 19 Ekim Muhtarlar Günü kapsaminda kent genelinde bulunan yaklasik 350 muhtar, yemekli toplantida bir araya geldi. Vali Yildirim programda yaptigi konusmasinda muhtarlarin devletin halkla en sicak temas noktasi ve devletin güler yüzü oldugunu söyledi.

Validen Muhtarlara Açiklamasi 'Devletin Halkla En Sicak Temas Noktasi, Devletin Güler Yüzü Sizlersiniz'
19 Ekim Muhtarlar Günü kapsaminda Tekirdag Valiligi koordinesinde kent genelinde bulunan yaklasik 350 muhtarin katilimiyla yemekli toplanti düzenlendi.

Programa muhtarlarin yani sira Tekirdag Valisi Aziz Yildirim, Tekirdag Cumhuriyet Bassavcisi Soner Gül, Tekirdag Il Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Findik ve diger kurum müdürleri katildi.

Yemekli programda konusma yapan Tekirdag Valisi Aziz Yildirim, "Muhtarlik müessesesi, Osmanli Devleti’nden beri bizim idare sistemimizde yer alan çok köklü bir müessesedir. Kültürümüzün ve toplumsal hayatimizin önemli yapi taslarindan olan muhtarlar devletimizin her mahalledeki kurumsal temsilciligidir. Muhtarlarimiz, bulundugu mahallede devletimizin tüm kurumlarini temsil etmekte ve halkimizla devlet kurumlari arasinda köprü vazifesi görmektedir. Vatandaslarimiz sorunlarini, taleplerini muhtarlara dogrudan iletebilmekteler. Muhtarlarimiz ne kadar saygin olursa, muhtarlarimiza ne kadar önem verilirse aslinda millet iradesine, demokrasiye o kadar önem verilmis olur. Muhtarlik müessesesinin karsilastiklari sorunlara yönelik çözüm önerileri sunmak maksadiyla 19 Ekim günü Muhtarlar Günü olarak ilan edildi. Bu anlamli günde milletimizin iradesinin tecelli etmesi ve demokrasimizin gelismesi için her konuda muhtarlarimizin yaninda oldugumuzu belirtmek isterim. Halkimizin seçimiyle is basina gelmis siz degerli muhtarlar, son derece önemli bir makamda bulunmaktasiniz. Devletin halkla en sicak temas noktasi, devletin güler yüzü, halkin yönetime katiliminin en önemli araci sizlersiniz. Çalismalari kolaylastirmada ve kamu hizmet sunumlarinda hiz, etkinlik ve performansin arttirilmasinda önemli bir rol üstlenmektesiniz. Bu görevleriniz sirasinda gösterdiginiz özverili çalismalariniz sebebiyle sizlere tesekkürü bir borç biliyorum. Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in Cumhurbaskanligi Külliyesi’nde düzenli olarak sizleri agirlayip, sizlerin görüslerinizi ve isteklerinizi dinlemesi, sizleri ne kadar önemsediginin, sizlere ne kadar deger verdiginin en önemli göstergesidir. Mahallelerindeki fakir fukaradan, yaslidan, engelliden sorumlusunuz. Devletimizin merhamet eli, sizler sayesinde insanlarimiza ulasiyor. Tasrada, mahallelerde yasanan asayis olaylarinda güvenlik güçlerimize yardimci olarak vatandaslarimizin huzur ve güvenligine katkida bulunuyorsunuz. Sizler, sorumluluk bölgeleriniz içerisindeki altyapi çalismalarindan, dügün ve cenaze islemlerine uzanan çok genis bir alanda vatandaslarimizin ihtiyaç ve taleplerinin birinci derecede muhatabi olmaktasiniz. Bu vesileyle, tüm muhtarlarimiza görevlerinde basarilar diliyor, görevi birakmasinin ardindan veya görev basindayken vefat etmis tüm muhtarlarimizi rahmetle aniyorum" dedi.

Kaynak: İHA