Vali Tekbiyikoglu Muhtarlarla Yemekte Bir Araya Geldi

Kirikkale Valisi Bülent Tekbiyikoglu, "19 Ekim Muhtarlar Günü" dolayisiyla köy ve mahalle muhtarlariyla yemekte bir araya geldi.

Vali Tekbiyikoglu Muhtarlarla Yemekte Bir Araya Geldi
Kirikkale Valiligi ev sahipliginde, Polis Evinde düzenlenen ögle yemeginde Kirikkale Valisi Bülent Tekbiyikoglu, muhtarlarla bir araya geldi. “19 Ekim Muhtarlar Günü" dolayisiyla gerçeklesen programa Vali Tekbiyikoglu’nun yani sira, Belediye Baskani Mehmet Saygili, Vali Yardimcisi Ahmet Sait Kurnaz, Il Jandarma Komutani J.Kd.Alb. Baris Cücen, Il Emniyet Müdürü Fahri Bulut, Il Özel Idaresi Genel Sekreteri Haluk Karahan ve Idare ve Denetim Il Müdürü Ayfer Çetin ve muhtarlar katildi.

Programda konusan Vali Tekbiyikoglu, muhtarlari tebrik etti.

Demokrasinin ilk halkalarindan birini olusturan muhtarlik teskilatinin, devletin her noktada gören gözü, duyan kulagi, halkimiza uzanan eli oldugunu kaydeden Vali Tekbiyikoglu, “Muhtarlik çok önemli bir müessese, her seyden önce çok kadim bir müessese. Cumhuriyetimizden asagi yukari bir yüz yil önce tesis edilen, temelleri 1829 yilina kadar bir dayanan bir müessesedir. Devletimiz muhtarlarimizi bir kilcal damar olarak görüyor. Vatandasa ulasma imkani, ayni zamanda bizim de beslenme kaynagimiz olarak görüyoruz. Muhtarlik çok önemli, çünkü vatandasin basina bir sey geldigi zaman ilk çalacagi kapi muhtarlik kapisidir. Muhtarlik ayni zamanda bir imdat freni, bir acil yardim kolu gibidir. Bir panik aninda, bir kriz aninda ilk kapisi vurulacak kisi yine muhtardir” dedi.

Vali Tekbiyikoglu yemek boyunca muhtarlarla yakindan ilgilenerek, sohbet etti. Sorun ve isteklerini dinledi. Programa katilan muhtarlara günün anisina hediye verildi.

Kaynak: İHA