Vali Makas Açiklamasi 'Muhtar Kelimesinin Anlami Seçilmis, Seçkin Kimsedir'

Erzincan Valisi Mehmet Makas, Muhtarlar Günü münasebetiyle bir mesaj yayimladi.

Vali Makas Açiklamasi 'Muhtar Kelimesinin Anlami Seçilmis, Seçkin Kimsedir'
Makas, mesajinda su görüslere yer verdi:

“Devletimizin halkimiza sundugu hizmetin yerinde ve kaliteli olmasi için yerel yönetimlerin güçlü olmasi gerekir. Halktan kopuk, halkin isteklerini, sikintilarini bilmeyen, vatandaslarin dertleriyle hemhal olmayan bir devletin dünyada söz sahibi olmasi beklenemez. Bunun bilincinde olan devletimiz, demokrasimizin nüvesini olusturan muhtarlarimiza hak ettikleri degeri vermektedir.

Muhtar kelimesinin anlami “seçilmis, seçkin kimsedir.“ Muhtarlarimiz; seçimle is basina gelen, milletimizin sikintilarini birinci agizdan bizlere ileten, devletimizin insani merkeze alan yönetim anlayisinin daha etkin uygulanmasinda büyük emegi olan kisilerdir. Cumhuriyet tarihimiz boyunca köylerimizin ve mahallerimizin en önemli temsilcileri olmuslardir.

Vatandaslarimizin dertlerine, tasalarina; sevinçlerine ve mutluluklarina ortak olan, beklentilerini ve ihtiyaçlarini devletimize iletme noktasinda etkin rol oynayan degerli muhtarlarimiz, devletle milletin bütünlesmesinin temel harcini olusturuyor. Valiligimiz, bu kadar önemli bir görevi ifa eden muhtarlarimizin, vatandaslarimiza daha iyi hizmet vermesi için elverisli kosullar olusturma noktasinda özverili çalismalarini sürdürmektedir.

Bu duygu ve düsüncelerle, gerek milletimizi gerekse de devletimizi temsil gibi önemli bir görevi yürüten muhtarlarimizin 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor, tüm muhtarlarimiza saglikli, huzurlu ve basarili bir ömür diliyorum.”
Kaynak: İHA