Vali Canalp Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Edirne Valisi Ekrem Canalp, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayisiyla muhtarlarla yemekte bir araya geldi.

Polis Bahçesi'ndeki bulusmada Vali Canalp, köy ve mahalle muhtarlariyla sohbet etti, muhtarlarin talep ve sorunlarini dinledi.

Vali Canalp, gazetecilere yaptigi açiklamada, muhtarlik müessesesinin önemli bir temsil makami oldugunu söyledi.

Muhtarlarin en ücra noktalarda devleti temsil ettigini belirten Canalp, sunlari kaydetti:

"Muhtarlar ayni zamanda halkimizin da bir temsilcisidir. Dolayisiyla hem devleti hem de ayni anda halki temsil eden bu güzide kurum aslinda bütün dünyaya da örnek bir temsil makamidir. Çünkü diger ülkelerin pek çogunda bizde ki muhtarlik müessesine benzer bir müessesenin oldugunu göremiyoruz. Bizim için demokrasinin en temel ilkelerinden bir tanesi halkin temsilidir. Dolayisiyla da muhtarlik müessesemizde bizim yerel demokrasimizin en önemli ihtiyaçlarindan bir tanesi olan temsil ihtiyacini en güzide ve güzel sekilde yerine getirmektedir."

Programin sonunda Vali Canalp, muhtarlarla hatira fotografi çektirdi.

- Muhtarlardan Gürkan'a ziyaret

Bu arada köy ve mahalle muhtarlari Muhtarlar Günü nedeniyle Edirne Belediye Baskani Recep Gürkan’i ziyaret etti.

Günü kutlayan Gürkan, "Birçogunuz ile çok sik görüsüyoruz. Büyüksehir olmamamiz nedeniyle köy muhtarlari iliskimiz daha seyrek daha sinirli oluyor. Ama bu olmadigi anlamina da gelmiyor. Gönüllerimiz bir. Ülkemizin demokrasi mücadelesine katki vermeye beraber devam ediyoruz." dedi.

Edirne Köy ve Mahalle Muhtarlari Dernegi Baskani Irfan Taslamali ise birlik ve beraberlik için vatandaslara hizmet etmeye çalistiklarini belirtti.

Edirne Köy Muhtarlari Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi Baskani Sedat Tosun da Gürkan'a tesekkür ederek Muhtarlar Günü'nün tebrik etti.

Kaynak: AA