Uzaya Çikan Rus Film Ekibi Açiklamasi '30 Saatlik Görüntü Çektik'

Uzayda ilk uzun metrajli filmin çekimlerini tamamlayarak dünyaya dönen Rus film ekibi gerçeklestirdigi basin toplantisinda, uzayda 30 saatlik görüntü kaydettiklerini, filmin kurgusundan sonra uzay çekimlerinin 25-30 dakika arasinda olacagini açikladi. Filmin 2022’de vizyona girmesi planlaniyor.

Geçtigimiz 5 Ekim’te Kazakistan’daki Baykonur Uzay Üssü’nden MS-18 uzay araci ile "Challenge" adli filmin çekimi için Uluslararasi Uzay Istasyonu’na (ISS) gönderilen ve 17 Ekim’de dünyaya dönen kozmonot Oleg Novitskiy, yönetmen Klim Shipenko ve oyuncu Yulia Peresild, Moskova’daki Yuri Gagarin Kozmonot Hazirlama Merkezi’nde basin toplantisina katildi.

Kazakistan’a indikten sonra uçakla Moskova’daki merkeze getirilen ve burada 2 haftalik rehabilitasyona tabi tutulan film ekibi uzayda yasadigi anlari kamuoyuyla paylasti.

"Film uluslararasi bir basariya ulasirsa bütçesini çikarabilir"

Yönetmen Klim Shipenko filmin bütçesinin gise gelirinden çikarilabilecegini ifade ederek, "Beklentim büyük. Filmin karsiligini alabilecegini düsünüyorum. Büyük paralar kazanabiliriz. Bu hayal degil. Dünyadan ilgi çok fazla. Dünyanin birçok farkli ülkesinden bize yazanlar var. Bana öyle geliyor ki film uluslararasi bir basariya ulasirsa bütçesini çikarabilir" dedi.

Uzaydaki çekimlerde 30 saatlik görüntü elde ettiklerini belirten Shipenko, "Yaklasik 30 terabaytlik çekim yapildi. Bu 30 küsur saate tekabül ediyor. Sanirim filmin kurgusundan sonra uzay çekimleri 25-30 dakika arasinda olacak" diyerek projenin uzaydaki bölümleriyle ilgili bilgiler verdi. Shipenko ayrica kendi projelerinden sonra dünyada sinemaya bakis açisinin degisecegini de savundu.

"Her seyi tutmaya çalisiyorum"

Uzaydaki deneyimlerini ve dünyaya dönüsünden sonraki alisma sürecini anlatan Rus aktrist Yuliya Peresild ise, "Kendimi oldukça mutlu ve güçlü hissediyorum. Uzay istasyonundan döndükten sonra tüm nesneleri elimle tutma hissi olusuyor. Nesnelerin bir saniyede elimden uçup gidecegini düsünüyorum. Her animi uluslararasi uzay istasyonundaymisim gibi yasiyorum" dedi.

Peresild uzayda Rus kosmonotlar tarafindan destek verildigini belirterek, "Anton Shkaplero, Oleg Novitskiy ve Pete Dubrov uzaydaki çekimlerimiz sirasinda bize yardimci oldu. Yapmalari gereken birçok ile ragmen geceleri bile bize yardim ettiler. Kendilerine bunun için tesekkür ederim" seklinde konustu.

Filmin 2022’de vizyona girmesi planlaniyor.
Kaynak: İHA