Ümit Vural Açiklamasi 'Mersin Ihracati Gelisiyor'

Vural Grup Yönetim Kurulu Baskani Ümit Vural, yilin ilk yarisinda İçel’den yapilan ihracatin geçtigimiz yilin ayni dönemine göre yüzde 28 artis gösterdiginin altini çizerek, “İçel, sanayisinden tarimina her anlamda dünyanin dört bir yanina ihracat yapiyor” dedi.

Ümit Vural Açiklamasi 'Mersin Ihracati Gelisiyor'
İçel’in dis ticaret verilerini degerlendiren Vural Grup Yönetim Kurulu Baskani Vural, “2021 yilinda İçel’in dis ticaret göstergelerine bakildiginda çok ciddi bir büyüme ivmesi gözlemleniyor. Yilin ilk yarisinda İçel’den 2,211 milyon dolar ihracat gerçeklestirildi.

Bu rakam bir önceki yilin ayni dönemine göre yüzde 28’lik bir artisi gösteriyor. Ayni zamanda dis ticaret dengesinde de 223 milyon dolarlik fazla ile yilin ilk yarsinda yüzde 449’luk rekor bir yükselis gözlemleniyor” diye konustu.



“İçel daha da büyüyecek”

İçel’in son yillarda yatirim hizinda bölge illeri geride biraktigini belirten Vural, “İçel sanayisi her geçen gün gelisiyor. Tarimda birçok meyve, sebzede Türkiye’nin en önemli üretim merkeziyiz. İçel’de islenen ürünler dünyanin dört bir yanina ihraç ediliyor. İçel Limani bu anlamda kente deger katiyor. Çukurova Bölgesel Havalimaninin hizmete açilmasi ile birlikte kentimizde üretilen ürünler daha da deger kazanacak. İçel’in bu hizli büyüme ivmesine, is dünyasi olarak bizler de ayak uydurarak daha inovatif ürünler ile dünya pazarina açilmak zorundayiz. Bu anlamda İçel’in el ele vererek birlikte hareket etmesi gerekiyor” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA