TÜBITAK Tarafindan Desteklenen Oyuncak Evi Projesi Tamamlandi

TÜBITAK Bilim Insani Destekleme Programlari tarafindan desteklenmeye deger bulunan, “Okul Öncesi Ögretmen Adaylari Oyuncak Müzeleriyle Bulusuyor” isimli projenin belge takdim töreni gerçeklestirildi.

TÜBITAK Tarafindan Desteklenen Oyuncak Evi Projesi Tamamlandi
TÜBITAK Bilim Insani Destekleme Programlari tarafindan desteklenmeye deger bulunan ve Bülent Ecevit Üniversitesi Eregli Egitim Fakültesi Temel Egitim Bölümü Okul Öncesi Egitimi Anabilim Dali Ögr. Üyesi Doç. Dr. Sadiye Keles yürütücülügünde, Kdz. Eregli Belediyesi isbirligi ile hazirlanan “Okul Öncesi Ögretmen Adaylari Oyuncak Müzeleriyle Bulusuyor” isimli projenin kapanis ve belge takdim töreni gerçeklestirildi.

Kapanis Töreni’ne Eregli Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Soner Yavuz, Baskent Üniversitesi Egitim Fakültesi ögretim üyesi Prof. Dr. Ayse Güler Küçükturan, Kdz. Eregli Belediyesi Oyuncak Evi Koordinatörleri Nergis Bozkurt ile Nart Bozkurt ve Dedemin Oyuncaklari Atölyesi’nin mimari Ümit Ansen katildi.

Törende proje katilimcilarina katilim belgeleri takdim edildi.

Proje yürütücüsü Doç. Dr. Sadiye Keles, projenin temel amaçlarinin, alti gün süresince gerçeklestirilen çalismalarla Bati Karadeniz Bölgesi’ndeki üniversitelerin okul öncesi ögretmenligi programina devam eden okul öncesi ögretmen adaylarinin oyuncak müzelerine, oyuncak evlerine yönelik deneyim kazanmalarini saglamak, oyuncak müzelerinin tarihsel-kültürel-toplumsal degeri hakkinda farkindalik olusturmak, dünyadaki ve Türkiye’deki oyuncak müzeleri ve bu müzelerde gerçeklestirilen uygulamalar hakkinda bilgilendirme yapmak, oyuncak müzelerinin-evlerinin okul disi ögrenme ortamlari olarak kullanimini özendirmek oldugunu söyledi.

Doç. Dr. Keles; yapilan süreç degerlendirmelerinde bu amaçlara ulastiklarini belirterek, projeyi gururla sonlandirdiklarini dile getirdi.
Kaynak: İHA