Sancar, HDP TBMM Grup Toplantisi'nda Konustu Açiklamasi

'Toplumsal diyalog ve müzakereyi esas almisiz. Toplumun bütün kesimlerine seslenmeye çalisiyoruz. Çünkü gerilim ve çatisma siyaseti degil; müzakere ve mutabakat yöntemleriyle yürümek istiyoruz' 'Müzakereyi siyasi pazarlik olarak degil; toplumsal temas ve kapsamli diyalog olarak anliyoruz'

HDP Es Genel Baskani Mithat Sancar, toplumsal diyalog ve müzakereyi esas aldiklarini, toplumun bütün kesimlerine seslenmeye çalistiklarini ifade ederek, "Çünkü gerilim ve çatisma siyaseti degil; müzakere ve mutabakat yöntemleriyle yürümek istiyoruz." dedi.

Sancar, partisinin TBMM Grup Toplantisi'nda yaptigi konusmada, "iktidarin çürüdügünü, düzenin kokustugunu, son örneginin Türkiye Gençlik Vakfi (TÜGVA)" oldugunu iddia etti.

Türkiye'nin hakikatlerini göstermek, bu hakikatleri görüp gelecegi nasil insa edeceklerini bilmek için bunlari tek tek anlatmalari, her birinin pesine düsmeleri gerektigini belirten Sancar, "Pandora belgelerinden sonra TÜGVA ile ilgili olarak kamuoyuna sizan belgeler, dönen dolaplarin, yürütülen gayrimesru islerin geldigi boyutlari, bir kez daha gözler önüne sermektedir." diye konustu.

"Iktidar, kamu kurumlarini, halkin kaynaklarini ve tüm imkanlarini kontrollerindeki vakiflar, cemaatler ve SADAT gibi paramiliter organizasyonlar ile besli çete gibi ihaleci, rantçi cenah arasinda pay etmektedir" görüsünü ileri süren Sancar, halkin sofrasinda kuru ekmegin bile kalmadigini söyledi.

- "Sanki Merkez Bankasi degil, vardiyali gece çalisanlari"

"Hiçbir ülkenin, bu kadar kirlenmeyi, çürümeyi kaldiramayacagini, hiçbir toplumun bu kadar kokusmuslugu hak etmedigini" kaydeden Sancar, iktidarin ekonomide de benzer bir düzen kurdugunu savundu.

HDP Es Genel Baskani Sancar, sözlerini söyle sürdürdü:

"Bir baska ekonomi yarattilar. Kayitsiz, kara ekonomi... Bu iktidarin zenginleri arttikça bu ülkenin yoksullari ve bu ülkede yoksulluk büyümektedir. Iktidarin yandaslari arttikça bu ülkede issizlik artmaktadir. Iktidar ekonomiyi talan ettikçe halkin sofrasi bosalmaktadir. Gece yarisi iktidar yine bir kararname yayimliyor; Merkez Bankasindan üç kisiyi görevden aliyor. Sanki Merkez Bankasi degil mübarek, vardiyali gece çalisanlari gibi sürekli yeni bir kararname ve sürekli yeni görevlendirmeler. Oysa düzenin kendisi bozuk. Öyle müdahalelerle, gece yarisi kararnameleriyle, baskan, baskan yardimcisi degistirmekle siz bu gidisati durduramazsiniz. Daha dogrusu ancak daha fazla çöküse yol açarsiniz. Degismesi gereken bu iktidar politikalaridir."

- "Müzakereyi siyasi pazarlik degil, diyalog olarak anliyoruz"

Sancar, "bütçe bulusmalari" gerçeklestirdiklerini, Türkiye'nin her bölgesinde çalismalar yürüttüklerini anlatarak, halkin bütçesini olusturmak için halka birlikte çalisma yaptiklarini dile getirdi.

Halktan her kesime danistiklarini, onlarin dertlerini dinlediklerini vurgulayan Sancar, "Alternatif bütçemizi de halkin bütçesi olarak yine bu çalismalarla olusturacagiz. Bu iktidarin bütçesi sömürü, talan ve savas bütçesidir. Biz de bu ülkeye demokrasi, adalet, hakça bölüsüm ve baris bütçesi getirecegiz. Simdiden bunun hazirliklarini yapiyoruz. Insallah yakin zamanda bu ülkenin yönetimine ortak oldugumuzda bunlari yine halkin destegiyle ve halkin gücüyle hayata geçirecegiz." ifadesini kullandi.

HDP'nin, günü geldiginde ülkenin yönetiminde en güçlü sekilde yerini alacagini ve o günlerin uzak olmadigini savunan Sancar, konusmasini söyle tamamladi:

"Biz bunlari söyledigimizde 'yok efendim sununla pazarlik niyeti mi var?' geçin bunlari. O bizim isimiz degil. Biz, toplumsal diyalog ve müzakereyi esas almisiz. Toplumun bütün kesimlerine seslenmeye çalisiyoruz. Çünkü gerilim ve çatisma siyaseti degil; müzakere ve mutabakat yöntemleriyle yürümek istiyoruz ve bize en uzak, belki bizden hiç hoslanmayan, hatta nefret eden toplum kesimleri varsa onlarla da temas için elimizden gelen her seyi yapacagiz, konusmak için elimizdeki bütün imkanlari seferber edecegiz. Türkiye toplumunun bütün kesimleriyle müzakere, diyalog bizim yöntemimizdir. Kin, nefret, çatisma, gerilim degil. Müzakere ve diyalog, mutabakat ve uzlasmayla bu ülkenin temel sorunlarini çözmek için yolumuzda yürüyoruz. O nedenle yolumuz büyüyor, kervanimiz büyüyerek yola devam ediyor. Biz, müzakereyi siyasi pazarlik olarak degil; toplumsal temas ve kapsamli diyalog olarak anliyoruz. Bütün toplum kesimleriyle köprüler insa etmek istiyoruz."

Kaynak: AA