RTEÜ'de 13. Uluslararasi Dünya Dili Türkçe Sempozyumu Düzenlendi

Recep Tayyip Erdogan Üniversitesi (RTEÜ) tarafindan, Istiklal Marsi’nin kabulünün 100. Yili ve Yunus Emre’nin vefatinin 700. Yili münasebetiyle 13. Uluslararasi Dünya Dili Türkçe Sempozyumu düzenlendi.

RTEÜ'de 13. Uluslararasi Dünya Dili Türkçe Sempozyumu Düzenlendi
RTEÜ Kongre ve Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda açilis ve kapanis oturumu ile birlikte 12 oturumun gerçeklestirildigi üç gün süren sempozyumda, Rusya, Almanya, Ukrayna, Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan, Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti, Irak, Macaristan, Tataristan ve Türkiye’den katilan 250 katilimci ile toplam 197 bildiri sunuldu.

Her bir oturumun ayni anda bes farkli salonda gerçeklestirildigi sempozyumda, Istiklâl Marsi ve Mehmet Akif Ersoy, Yunus Emre, Agiz Arastirmalari, Basin-Yayin ve Türkçe, Çagdas Türk Lehçeleri, Dil Iliskileri Baglaminda Türk Dili, Dil Ögretimi, Dil Politikalari, Dil Bilimi, Dil ve Edebiyat Iliskisi, Diplomasi Dili Olarak Türkçe, Dünya Dilleri Içinde Türk Dili, Dünyada Türkoloji Merkezleri ve Çalismalari, Haci Bektas-i Veli, Hukuk Dili Olarak Türkçe, Iki Dillilik, Isaret Dili ve Türkçe, Köken Bilgisi Arastirmalari, Kutadgu Bilig ve Ilk Islami Metinler, Kültürel Diplomasi ve Türkçe, Kültürel Miras Aktarimi ve Türkçe, Müzik ve Türkçe, Sözsüz Iletisim, Tarihî Türk Lehçeleri, Türk Dili Arastirmalarinda Yöntem, Türk Dili Tarihi, Türk Dili ve Edebiyati Ögretimi, Türk Dilinin Söz Varligi, Türk Dilinin Tarihî ve Çagdas Grameri, Türk Yazi Sistemleri, Türkçenin Ögretimi, Türkiye Türkçesi, Yabanci Dil Olarak Türkçenin Ögretimi konularinda toplam 197 bildiri sunuldu.
Kaynak: İHA