Ramazan Simsek'ten Çiftçiye Yüzde 100 Hibe Bugday Destegi

Ankara Gölbasi Belediye Baskani Ramazan Simsek, Türkiye’de ve Gölbasi’nda yasanan kuraklik sorunu sebebiyle çiftçilerin magdur olmamasi için büyük bir adim atti.

Ramazan Simsek'ten Çiftçiye Yüzde 100 Hibe Bugday Destegi
Geçtigimiz haftalarda Gölbasi Belediye Meclisi oy birligi ile yasanan kuraklik sebebiyle, üreticilerin magduriyetine destek olmak amaciyla örnek bir karara imza atmisti. Çiftçinin ve üreticinin her zaman yaninda olduklarinin vurgusunu yapan Baskan Ramazan Simsek, yüzde 75 hibe ile 200 kg bugday yardimi yapacagini duyurmustu. Baskan Ramazan Simsek yapilacak olan hibe desteginin yüzde 100 e çikarildiginin müjdesini verdi.

Gölbasi’nda ikamet eden ve ilçe Çiftçi Kayit Sistemine (ÇKS) kayitli olan Gölbasili üreticiler arasindan Noter huzurunda kura çekilisi gerçeklestirildi.

Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde saat 14.00’da baslayan kura çekimi programina; Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Hasan Hüseyin Atar, Tarla Bitkileri Merkez Arastirma Enstitüsü Müdür Yardimcisi Rukiye Duran, Gölbasi Ziraat Odasi Baskani Sadullah Karaaslan, muhtarlar ve çiftçiler katildi.

Internetten basvuru yapan 2266 üretici arasindan noter huzurunda ve mahalle bazinda kayitli üretici sayisina göre tespit edilen kontenjana göre yapilan dijital çekilis ile 425 üretici belirlendi. Çekilis sonrasi konusan Baskan Ramazan Simsek “Bugün burada çiftçimize Gölbasi Belediye Baskani Ramazan Simsek olarak bir müjde daha vermek istiyorum. 200 kg bugday yardimi ile yüzde 75 hibe destegini yüzde 100 yapacagiz. Allah hayirli ugurlu etsin. Allah bereketli kilsin, birimizi bin yapsin. Gölbasi Belediyesi olarak yaninizdayiz” dedi.

Baskan Simsek “Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve Tarla Bitkileri Merkez Arastirma Enstitüsü ile ortak bir çalismaya imza attik. Tarim Belediyeciligi adina ülkemiz için Üniversite, Arastirma Enstitüsü ve Belediyemizin örnek olacak bir ilke imza attik. Ekilen her bir tohumun vatanimiza, milletimize ve çiftçimize hayirli, ugurlu ve bereketli olmasini temenni ederim. Tarim ve hayvancilik konusunda ülke tarimina yön verecek projelere hayat verecegiz” diyerek sözlerini noktaladi.

Gölbasi Belediyesi sosyal medya hesabindan canli olarak yayinlanana kura çekilisini kazananlari ise belediye internet sitesinden noter onayi sonrasi yayinlanacak.
Kaynak: İHA