(Özel) Gribe Kalkan Ihlamurun Kilosu 400 Lira

Kis mevsiminin gelmesiyle birlikte ihlamurlar satisa çikti. Yaprak ihlamurun kilosu 200, çiçek ihlamurun ise 400 liradan satiliyor.

(Özel) Gribe Kalkan Ihlamurun Kilosu 400 Lira
Bitkisel çaylar satan dükkânlarin tezgâhlarini süsleyen ihlamurlar satisa çikti. Geçtigimiz aylarda daglardan toplanip kurutulan ihlamurlar, havalarin sogumasiyla birlikte talep görmeye basladi.

Özellikle gribal enfeksiyonlara karsi kis aylarinin vazgeçilmez içecegi olan ihlamurun fiyatlari ise 200 ila 400 lira arasinda degisiyor. Nilüfer Köylü Pazari’nda bitkisel çaylar satan esnaf Serdar Çelik, çiçek ihlamurun kilosunun 400, yaprak ihlamurun kilosunun ise 200 lira oldugunu söyledi.

Ihlamurlari 50 gramlik paketler hâlinde hazirlayip 10 liradan sattiklarini anlatan Çelik, ihlamurda bu sene verimin düsük oldugunu, bunun da fiyatlara yansidigini belirtti.

Ihlamurun kis öncesi büyük ragbet gördügünü kaydeden Çelik, "Bu yil ihlamurda rekolte düsük. Asiri bir talep var, ama mal yok. Ihlamurlar bize Bursa’nin dag ilçelerinden Orhaneli’den ve Karacabey Bogazi’ndan geliyor. Tahminim bu kis fiyatlar hiç düsmeyecek, aksine artacak. Bence önümüzdeki aylarda ihlamurun kilosu 600 liraya kadar yükselecek’’ dedi.

Kaynak: İHA