Mus Belediye Baskani Asya'nin Muhtarlar Günü Mesaji

Mus Belediye Baskani Feyat Asya, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayisiyla mesaj yayimladi.

Asya, mesajinda, muhtarlarin bulundugu mahallede veya köyde, devletin tüm kurumlarini temsil ettigini, halkla devlet kurumlari arasinda köprü vazifesi gördügünü belirtti.

19 Ekim 2015'de Basbakanlik Genelgesi ile 19 Ekim'in, Muhtarlar Günü olarak kabul edildigini animsatan Asya, sunlari kaydetti:

"Kültürümüzün ve toplumsal hayatimizin önemli yapi taslarindan olan muhtarlik müessesesi, yerel demokrasinin en eski örnegi ve devletimizin her noktadaki kurumsal temsilciligi oldugu asikardir. Muhtarliklarimiz, vatandaslarimizin devletimize ihtiyaç duydugunda basvuracaklari ilk yerdir. Günümüzde kendini yenileyen kurumlarin basinda gelen muhtarlik vatandaslarimizin hem sevinçte hem de hüzünde halkinin her zaman yaninda ve hizmetindedir. Bu vesileyle mahalle sakinleri ile devlet kurumlari arasinda araci rol oynayan, diger yandan da çagdas kamu yönetimi anlayisinin en temel gereksinimlerinden biri olan katilimciligin saglanmasinda önemli bir görevi yerine getiren muhtarlarimiz, her türlü takdiri ve sükran duygularimizi hak etmektedirler."

Kaynak: AA