Mus 112 Acil Çagri Merkezi, 8 Ayda 330 Kez Gereksiz Arandi

Mus'ta acil numaralarin tek çati altinda toplandigi "112 Acil Çagri Merkezi"ne 8 ayda gelen 380 bin çagrinin 330 bini gereksiz arama ve asilsiz ihbarlardan olustu.

Saglik, itfaiye, polis, jandarma, orman ve AFAD ekiplerine ihbarlarin ulastirilmasinin saglandigi merkezde, acil ihbar hatlarini arayanlara cevap veren görevliler, gereksiz aramalari süzerek asil çagrilarin ilgili birimlere yönlendirilmesini sagliyor.

Kentte 8 ay önce hizmete giren merkezde görevli 33 personel, gereksiz aramalari önleyerek görevlilerin asil vakalarla ilgilenmesine katki sunuyor.

112 Acil Çagri Merkezi Müdürü Tuncay Mergen, gazetecilere, 8 ayda merkeze 380 bin çagrinin geldigini, bunlardan yaklasik 50 bininin asil çagrilardan olustugunu söyledi.

Mergen, 330 bin çagrinin gereksiz aramalardan olustuguna dikkati çekerek, söyle konustu:

"Günlük 1500 ile 2 bin arasinda çagri aliyoruz. Asilsiz çagrilari azaltmak için çalismalarimiz var. Bunlardan biri de imamlarla toplantilar düzenlemek. Asilsiz çagrilar büyük sorun olusturuyor. Personelimizin performansini da etkiliyor. Bu çagrilar azaldiginda gerçek vakalara ve ihtiyaç sahiplerine daha kisa sürede ulasacagiz. Vatandaslardan ricamiz 112'yi asilsiz ve gereksiz aramamalari. 112'nin asilsiz aranmasi can veya mal kaybina sebebiyet verebilir. Burayi gereksiz yere mesgul edenler 512 lira para cezasina çarptirilacak. Ayni zamanda hapis cezasi da söz konusu olacak."

Çagri karsilama personeli Hatice Kaymazer ise görevlerinin gerçek vakalara ulasmak oldugunu belirterek, süzgeçten geçirdikleri aramalari ilgili birimlere aktardiklarini belirtti.

Çok ilginç vakalarla da karsilastiklarini anlatan Kaymazer, söyle devam etti:

"Tanismak için arayanlar, evlenme teklifi edenler, ISKUR kaydi için arayanlar oluyor. Buradaki görevimiz saglik, emniyet, jandarma, AFAD, itfaiye ve orman birimlerine gelen vakalari iletmek. Asilsiz ihbarlar gerçek vakalara ulasmamizi engelliyor. 'Muhabbet kusum öldü' diye teselli isteyenler olabiliyor. Bir teyzemiz sürekli haberleri izleyip bize anlatiyor. Her nöbette sürekli bu kisiler ariyor."

Kaynak: AA