Misir'dan Yunanistan, ABD Ve Ispanya Ile Ortak Deniz Tatbikati

KAHIRE – Misir ordusunun Akdeniz’de Yunanistan’la, Kizildeniz’de ise Amerika Birlesik Devletleri (ABD) ve Ispanya ile ortak deniz tatbikati gerçeklestirdigi bildirildi.

Misir Ordu Sözcüsü Albay Garip Abdulhafiz, resmi Facebook sayfasindan paylastigi yazili açiklamada, Akdeniz’de gerçeklestirilen tatbikata Misir Deniz Kuvvetlerinden “Iskenderiye” firkateyni ile Yunanistan Deniz Kuvvetlerinden “HS Kanaris” firkateyninin katildigini aktardi.

Misir’in Kizildeniz’de de ABD ve Ispanya ile ortak deniz tatbikati gerçeklestirdigini belirten Abdulhafiz, tatbikata, Misir'dan “Taba” firkateyni, ABD donanmasindan “Okane USS” firkateyni ve Ispanya'dan “ESPS Victoria” firkateyninin katildigi bilgisini verdi.

Tatbikat kapsaminda, Akdeniz ve Kizildeniz’de havadan ve denizden gelebilecek tehditlere karsi deniz güvenliginin saglanmasi ve ticari yük gemilerinin korunmasi gibi birtakim manevralarin gerçeklestirildigini ifade eden Abdulhafiz, tatbikatin "Misir Silahli Kuvvetleri Genel Komutanliginin dost ülkelerin silahli kuvvetleriyle egitim seviyesini yükseltme ve karsilikli deneyim alisverisinde bulunma plani" çerçevesinde düzenlendigini kaydetti.

Tatbikatlarin ne zaman basladigi ve süresine iliskin bilgi verilmedi.

- Misir ve Sudan ortak askeri tatbikat baslatti

Öte yandan Misir'in güney komsusu Sudan'la da “Güney Muhafizi 1” adli ortak askeri tatbikat baslattigi bildirildi.

Misir ordusundan yapilan yazili açiklamada, sinir güvenliginin saglanmasina yönelik tatbikata, ilk kez Misir ve Sudan sinir muhafizlarinin katilim gösterdigi ifade edildi.

Sudan Kara Kuvvetlerinden de birimlerin katildigi tatbikatin Misir'in Matruh kentinde yer alan Muhammed Necip Askeri Üssü'nde 29 Ekim’e kadar devam edecegi kaydedildi.

Kaynak: AA