Meram Belediyesinden Taahhütlü Dogalgaz Çözümü

Konya’nin merkez Meram Ilçe Belediye Baskani Mustafa Kavus, imar uygulamalari tamamlanmasina ragmen dönüsüm çalismalarinin baslamadigi bölgelerin dogalgaz imkanindan yararlanabilmesi için tüm gövdelerini tasin altina koyarak dogalgaz firmasina taahhüt verdiklerini söyleyerek, “Bu dogalgaz hamlemiz Meram’a son zamanlarin en büyük müjdesidir” dedi.

Meram Belediyesinden Taahhütlü Dogalgaz Çözümü
Meram Belediye Baskani Mustafa Kavus, bu yil içinde çikan torba yasada getirilen düzenleme ile yapi kayit belgesi almis, imar uygulamalari tamamlanmis ancak dönüsüm yapilmamis bölgelerin belediyelerin taahhüdü ile dogalgaz kullanabilmelerinin önünün açildigini hatirlatti. Baskan Kavus, hemsehrilerinin bu imkandan yararlanabilmesi adina dogalgaz firmasina gerekli taahhütleri verdiklerinin ve çalismalarin bu yil baslayip 2022 yili sonunda tamamlanacaginin müjdesini verdi. Belediye Meclisinden alinan karar ile ilgili firmaya verilen bu taahhüdün sadece ellerini degil tüm gövdelerini tasin altina koyma anlami tasidigini belirten Baskan Mustafa Kavus, “Yasaya göre dogalgaz firmasinin yapacagi yatirimin 10 yil boyunca orada kalmasi, kalmamasi durumunda ise maliyetinin belediye tarafindan karsilanmasi gerekiyor. Biz hemsehrilerimizin uzun yillardir bekledigi dogalgaz imkanindan yararlanabilmesi adina kollarimizi sivadik. Enerya ile yapilan görüsmeler sonucu önümüzdeki yil itibariyle öncelikli olarak Aydogdu, Uzunharmanlar, Alpaslan Ekmekkoçu ve Aymanas Mahallelerinde dogalgaz kullanamayan bölgelerin dogalgaz kullanabilmelerinin önünü açtik. Anlasmamizin bir göstergesi olarak bu yil sadece Aydogdu Mahallesi’nin bir kisminda altyapi çalismalari gerçeklestirilecek. Geri kalan mahallelerde dogalgaz kullanamayanlarin 2022 yili sonuna kadar dogalgaz ile bulusabilmesi için biz de üzerimize düseni fazlasiyla yapacagiz. Üstyapiyla ilgili her türlü destegi verecegiz. Sahada yapilan çalismalarda da destek olacagiz” diye konustu.



“Bir sözümü daha yerine getirmis olmanin mutlulugunu yasiyorum”

Hava kirliliginin çözümünden kolayligina, rahatligina ve maliyetine kadar her yönden kazanç saglayan bu imkandan her bir Meramlinin yararlanabilmesi adina böyle bir girisimde bulunduklarinin altini çizen Baskan Kavus, insaat sektörünün içinde bulundugu durumdan dolayi bu bölgelerde uzun süre daha bir insaat girisiminin olmayacaginin görüldügünü ifade etti.

Bu bölgede bulunan dar gelirli vatandaslarin hala kömür kullanmasinin hem kendi hem de çevre mahalleler için kötü ve olumsuz sartlar olusturdugunu belirten Baskan Kavus, “Biz bu mahallelerde üzerimize düseni yaptik. Imar çalismalarini tamamladik. Ama dönüsüm bir türlü baslamadi. Bu sebeple hemsehrilerimiz hala dogalgaz kullanamiyordu. Temiz havadan, zahmetsiz ve uygun yakit sisteminden yararlanamiyorlar. Seçim döneminde su sözü vermistim; ‘Bir is belediyenin göreviyse onu zaten yapmak mecburiyetimiz var. Belediye ile ilgili degilse de basi çeker, öncülük eder, sorunu halletmek için çabalarim’ diye. Bu sözü yerine getirmis olmanin mutlulugunu da yasiyorum bir taraftan. Dogalgaz da bizim görev alanimizin disinda. Ama hemsehrilerimin Meram’da en büyük beklentisi her hanenin dogalgaz kullanabilmesiydi. Iste biz bu çalismayla bu beklentiyi bazi mahallelerimiz için karsilamis bulunuyoruz. Bu gelisme son yillarin en güzel ve en büyük müjdesi. Simdiden hemsehrilerimizin güzel ve saglikli günlerde kullanmasini diliyorum. Meramimiza hayirli ugurlu olsun” diye konustu.

Kaynak: İHA