Kusadasi Kent Meydanina Kavusuyor

Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel, mevcut belediye hizmet binasinin bulundugu alanda yasama geçirilecek olan kent meydani projesi ile ilgili olarak bölge esnafi ile bir araya geldi. Kusadasi’ni modern ve estetik bir kent meydanina kavusturma konusunda kararli olduklarini ifade eden Baskan Günel, projenin kente büyük deger katacagina dikkat çekti.

Kusadasi Kent Meydanina Kavusuyor


Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel, seçim vaatleri arasinda yer alan Kent Meydani projesi için harekete geçti. Mevcut belediye hizmet binasinin Aydin Büyüksehir Belediyesi tarafindan Taris arazisinde yapimi sürdürülmekte olan kültür merkezi binasina tasinmasinin ardindan baslayacak olan kent meydani projesinin detaylari ile ilgili olarak bölge esnafini bilgilendirmek amaciyla bir toplanti düzenleyen Baskan Ömer Günel, hiç kimsenin magdur olmamasi için gerekli destegin saglanacagini söyledi.



"Ilk kazma Aralik’ta vurulacak"

Kent meydani projesi için ilk kazmanin Aralik ayinda vurulacagini ifade eden Baskan Ömer Günel, mevcut belediye hizmet binasinin ve civardaki diger yapilarin yikilmasinin ardindan yapim ve düzenleme çalismalarinin baslayacagini belirtti.

Geçtigimiz yil belediyeye ait tüm tasinmazlara iliskin kiralama ihalesine gidildigini ancak kent meydani projesinin uygulanacagi alanda bulunan tasinmazlarin kapsam disinda tutuldugunu ifade eden Baskan Ömer Günel, projeden 2 yildir haberdar olan bölge esnafinin 30 Ocak tarihine kadar isyerlerini tahliye etmesi gerektigini hatirlatti.

"Tutmayacagimiz sözü vermeyiz"

Kusadasi’ni modern bir turizm kenti haline getirmek için ne gerekiyorsa yapacaklarini vurgulayan Baskan Günel, “Bugüne kadar tutamayacagimiz hiçbir sözü vermedik. Verdigimiz tüm sözleri de adim adim yerine getiriyoruz. ‘Kusadasi’na bir kent meydani kazandiracagiz’ dedik. Kazandiracagiz. Baskalari düsünür, biz yapariz. Kusadasi yillardir hizmete aç. Yillardir bulunulan vaatlerin hiçbirisi yerine getirilmemis. Bu nedenle Kusadasi bütün turizm kentlerinin gerisinde kaldi. Kentimizin marka degeri ne kadar artarsa sizin de kazanciniz o kadar artar. Bu nedenle pandemi döneminde sizler için turistik çarsilarimizi yeniledik. Geçen hafta da limanimiz açildi. Önümüzdeki sezonda kruvaziyer turizmi tekrar eski canliligina kavusacak ve ziyaretçilerimizi yenilenmis, modern, estetik bir turizm kenti olarak karsilayacagiz. Bizler, esnafimiz daha çok gelir elde etsin diye kentimize bir kimlik kazandirmaya çalisiyoruz” dedi.



"Esnafi magdur etmeyecegiz"

Kent Meydani projesinin Kusadasi’na büyük bir deger katacagini ifade eden Baskan Günel, “Belediye tasinmazlarini tahliye edecek esnafa yetki ve imkanlarimiz dahilinde yardimci olacagiz. Hiçbir esnafi magdur etmeyecegiz. Kusadasi Belediyesi olarak pandemi sürecinde esnafa ne kadar destek oldugumuzu hepiniz biliyorsunuz. Baska belediyeler esnafin borcunu ötelerken, biz oldugu gibi sildik. Türkiye’de kiracisinin borcunu silen tek belediye olduk. Belediye hizmet kompleksini su an otogar olarak kullandigimiz alana yapacagiz. Hükümet konaginin da içerisinde olmasini planliyoruz” diye konustu.



Kent meydani projesinin Kusadasi’nin en önemli sorunlarindan olan otopark sorununu da ortadan kaldiracagini ifade eden Günel, “Kent Meydani projemiz Trafik Sakinlestirme projemizin de tamamlayici adimi olacak” dedi.



Toplanti, Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel’in projeyle ilgili esnaftan gelen sorulari yanitlamasinin ardindan sona erdi.
Kaynak: İHA