Köfte Dükkaninda Marul Yetistiriyor, Müsteriler Dekor Saniyor

Sinop’ta bir çig köfte dükkani isletmecisi is yerinin raflarinda marul yetistiriyor, müsteriler ise bunlari dekor saniyor.

Köfte Dükkaninda Marul Yetistiriyor, Müsteriler Dekor Saniyor
Sinop’un Gelincik Mahallesi’nde isletme sahibi Ümit Almis, dükkanina alisilagelmisin disinda marul yetistirme sistemi kurdu. Ilk görüste dekor zannedilen marullar, müsterilerin büyük ilgisini çekiyor. Sistemi kendi imkanlariyla hayata geçiren isletme sahibi Ümit Almis, marullarin normalde topraktan almasi gereken bütün besinleri su ile aldigini söyledi.

Almis, “Böyle bir seyi yapmamdaki en büyük etken artan maliyetler. Daha ucuza nasil elde edebilirim diye arastirmalar yaptim. Daha sonra bu sistemle tanistim. Ilk basta evimde bir denemek için sistem kurdum. Daha sonra bunu is yerime kurmaya karar verdim. Her seyini kendim yaptim. Kapali bir sistem. Yani sebekeye bagli bir sistem degil. O yönden çok iyi. Su gideri o kadar da çok degil. Buharlasmayla bir su gideri oluyor. Onun haricinde besinin kendine çektigi su gideri oluyor. O yüzden sulu bir sistem oldugu için fazla bir su gideri olan sistem degil. Besin degerine gelince topraktaki besinlerin aynisini suyun içine ekleyerek besinin almasini sagliyoruz” dedi.



“Senede yaklasik 7-8 defa hasat alinabiliyor”

Ilk hasat için gün saydigini ifade eden Ümit Almis, “Yazin 30-35 günlük sürede hasat alabiliyorsun. Kis süresinde bu 55 güne kadar çikabiliyor. Senede yaklasik 7-8 defa hasat alinabiliyor. Bakimi topraga göre zor. Degerlerini günlük takip etmek gerekiyor. Hatta günde bunun 2-3 defa kontrolünün yapmak gerekiyor. Yoksa ister istemez ürüne zarar verebiliyor” diye konustu.



“Müsteriler dekor saniyor”

Müsterilerin ilk basta gördüklerinde dekor zannettiklerini belirten Almis, “Müsteriler gördüklerinde sasiriyorlar. Ilk gördüklerinde dekor saniyorlar. Gerçek oldugunu anlayinca çok begendiklerini ifade ediyorlar. Buradan alip biz de yiyebilecek miyiz gibi sohbetlerimiz oluyor” seklinde konustu.

Kaynak: İHA