Istanbul'da Trafik Yogunlugu Yasaniyor

Istanbul'da, sabah saatlerinde trafik yogunlugunda artis yasaniyor.

Kentte D-100 kara yolu ve TEM otoyolunun bazi noktalarinda, arterler ve caddelerde trafik yavas seyrediyor.

Is yerine gitmeye çalisan vatandaslar ile ögrenciler, toplu tasima araçlari ve duraklarda yogunluk olusturuyor. Toplu ulasimda özellikle Cevizlibag, Zeytinburnu ve Mecidiyeköy gibi aktarma notlarinda yolcu yogunlugu artiyor. Yogunluk nedeniyle bazi vatandaslarin duraklarda uzun süre toplu tasima araci bekledigi görüldü.

Avrupa Yakasi'nda D-100 kara yolu ve TEM otoyolunda yogunluk gözlenirken D-100 kara yolu Ankara istikameti Yenibosna, Sirinevler, Incirli ve Merter'de trafik artti.

D-100 kara yolu Ankara istikameti Bahçelievler mevkisinde baslayan trafik yogunlugu Haliç Köprüsü çikisinda, TEM otoyolu Gaziosmanpasa mevkisinde baslayan yogunluk da Seyrantepe çikisinda normale dönüyor.

Mecidiyeköy Meydani'nda D-100 ve TEM baglanti yollarinda ise trafik zaman zaman durma noktasina gelirken, 15 Temmuz Sehitler Köprüsü ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde ise trafik akici seyrediyor.

D-100 kara yolu Haramidere mevkisinde Avcilar yönünde yan yolda ve Büyükçekmece istikametinde yogunluk yasaniyor. Haramidere metrobüs duraginda da Zincirlikuyu yönünde araca binmek isteyen yolcular yogunluk olusturuyor.

Anadolu Yakasi'nda D-100 kara yolunda Kadiköy, Atasehir, Ümraniye, Kartal ve Maltepe'de trafik yavas ilerliyor. Kozyatagi ve Maltepe'den Kadiköy istikametine dogru olusan trafigin zaman zaman durma noktasina geldigi görüldü.

TEM'de ise 15 Temmuz Sehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü istikametine dogru Sancaktepe, Kavacik ve Altunizade'de yogunluk gözlendi.

Öte yandan, IBB verilerine göre saat 08.30 itibariyla trafik yogunlugu yüzde 60 olarak ölçüldü.

Kaynak: AA