Israil Polisinden Kudüs'teki Mevlit Kandili Kutlamalarina Müdahale

Mescidi Aksa'nin da bulundugu Eski Sehir bölgesinde kortej olusturan izcilere müdahalede bulunan Israil polisi 3 genci gözaltina aldi.

Isgal altindaki Dogu Kudüs'te Mevlit Kandili münasebetiyle düzenlenen etkinlik kapsaminda yürüyüs yapan izciler, Eski Sehir bölgesinin Sam Kapisi'na ulastiklari sirada Israil polisinin müdahalesine maruz kaldi.

Filistinli Müslümanlar, Mevlit Kandili vesilesiyle Dogu Kudüs'ün en islek caddelerini kortejle trafige kapatarak, içinde Mescid-i Aksa'nin da bulundugu Eski Sehir bölgesinin çevresinde yürüyüs düzenledi.

Onlarca Filistinli izci tarafindan kurulan bando takimlari, ögle namazi sonrasi isgal altindaki Dogu Kudüs'ün ana arterlerinden Zehra Caddesi'nde yürüyüse geçti.

Israil polisi, Zehra, Selahaddin ve Kanuni Sultan Süleyman caddeleri boyunca ellerinde tasidiklari sancaklarla düzenledikleri yürüyüsün ardindan Eski Sehir'in ana girislerinden Sam Kapisi'na ulasan bando ekibine ve Filistinli gençlere müdahale etti.

Izcilerden olusan bando ekiplerinin bir kismi Meclis (Nazir) Kapisi'ndan geçerek Mescid-i Aksa'nin avlusuna ulasirken, bir kismi da polisin müdahalesi nedeniyle disarida kaldi.

Israil polisinin su ana kadar en az 3 Filistinli genci gözaltina aldigi olaylar durulurken, bölgede gerginlik devam ediyor.

Öte yandan Harem-i Serif'e giren izciler, Kubbetu's Sahra'nin etrafinda bir müddet dolastiktan sonra Mescid-i Aksa'nin avlusunda tur atti.

- Yogun ilgi

Hicri Takvim’e göre Rebiu'l Evvel ayinin 12'sine denk gelen Hazreti Muhammed'in dogum gününü kutlamak için düzenlenen etkinlige halk yogun ilgi gösterdi.

Sokaklarda bando ekibinin geçisini izleyen Filistinliler, yürüyüse alkislarla destek verdi ve birlikte hatira fotografi çektirdi.

Kutsal mabede akin eden Filistinli çocuklar da bando takimlarini takip ederek günesli havada oyun oynamanin keyfini çikardi. Yüzlerce Filistinli çocugun oyun oynadigi Harem-i Serif'in avlusu renkli görüntülere sahne oldu.

Etkinlik, Mescid-i Aksa'da okunan ikindi ezani ile son buldu.
Kaynak: AA