Israil Polisinden Kudüs'te Mevlid-I Nebi Kutlamalarina Müdahale Açiklamasi 17 Yarali

Israil polisi, Sam Kapisi çevresinde çikan olaylarda 15 Filistinli çocugu gözaltina aldi.

Israil polisinin, isgal altindaki Dogu Kudüs'ün Eski Sehir bölgesi çevresinde Mevlid-i Nebi kutlamalarina katilan Filistinlilere müdahalesinde 17 kisi yaralandi.

Filistin Kizilayindan yapilan yazili açiklamada, Israil polisinin Eski Sehir çevresinde Hazreti Muhammed'in dünyaya tesrifi münasebetiyle düzenlenen Mevlid-i Nebi kutlamalarina katilan Filistinlilerle plastik mermi ve ses bombalari ile müdahale ettigi belirtildi.

Ögleden sonra baslayip aksam saatlerine kadar devam eden olaylarda 17 Filistinlinin yaralandigi, bu kisilerden 10'unun hastanelere kaldirildigi, 7’sinin ise olay yerinde tedavi edildigi kaydedildi.

Israil polisi, ögleden sonra Sam Kapisi basta olmak üzere Eski Sehir bölgesinin tamaminda Filistinli gençlere müdahale etmis, toplumsal olaylara müdahale araciyla (TOMA) tazyikli pis su sikmisti.

Ayrica atli polisler de Filistinli gençleri Eski Sehir çevresinde kovalamisti.

- Israil polisi 15 Filistinli çocugu gözaltina aldi

Öte yandan insan haklari savunucusu avukat Nasir el-Avde, AA muhabirine yaptigi açiklamada, Israil polisinin Sam Kapisi çevresinde çikan olaylarda 15 Filistinli çocugu gözaltina aldigini söyledi.

Avde, Selahaddin Caddesi'ndeki Israil polis merkezinde yaslari 13 ile 15 arasinda degisen15 çocugun gözaltinda tutuldugunu ve bunlarin büyük bir kisminin gözaltina alindiklari sirada darbedildigini belirtti.

Israil polisi, isgal altindaki Dogu Kudüs'te Mevlit Kandili münasebetiyle düzenlenen etkinlik kapsaminda yürüyüs yapan izcilere ve Filistinli gençlere müdahale etmis, olaylar aksam saatlerine kadar sürmüstü.

Dogu Kudüs'ün Eski Sehir bölgesi çevresinde yaklasik bir haftadir Israil polisli ile Filistinli gençler arasinda sik sik gerginlik yasaniyor.
Kaynak: AA