Hassan Bin Sabit Sinema Akademisi'nin 2021 Egitim Yili Düzenlenen Törenle Sona Erdi

Atölye sinifi ögrencilerine sertifika ve plaket takdim edilen törende, ögrencilerin çektikleri kisa filmler izleyicilerin begenisine sunuldu Hassan Bin Sabit Sinema Akademisi ve Siyer Vakfi kurucusu Muhammed Emin Yildirim: 'Teblig sadece camide degildir. Biz muhataba sözü nerede ulastiracaksak oradadir. Içinde bulundugumuz sinema zemini de sözü muhataba ulastiracagimiz zeminlerin en önemlilerinden biridir' Hassan Bin Sabit Sinema Akademisi Direktörü Cemil Nazli: 'Bana 'Bu güzel yolda motivasyonu nasil sagliyorsunuz?' diye sorsaniz size söyleyebilecegim ilk sebep, akademimizin ismi ve sahibine duydugumuz sorumluluk ve hürmettir. Daha sonra da yasadigimiz çagda biz öyle umut ediyoruz, belki Metin Erksanlar, Lütfi Akadlar, Yücel Çakmaklilar, Ahmet Uluçaylar, Ayse Sasalar gibi ustalarin çikacagina olan inancimizdir'

Kültür ve Turizm Bakanligi Sinema Genel Müdürlügünün katkilari, Siyer Vakfi ve Fidan Sanat Vakfinin organizasyonuyla düzenlenen Hassan Bin Sabit Sinema Akademisi'nin ( HBS) 7. egitim dönemi kapanisi Atlas 1948 Sinemasi'nda gerçeklestirildi.

Törende, 2021 yili Proje Gelistirme, Kademe, Atölye ve 2020 Anadolu HBS Sinema Akademisi ögrencilerinin çektikleri kisa filmler izleyicilerin begenisine sunuldu.

Senarist ve yönetmen Abdulhamit Güler'in sanat danismanligini üstlendigi Hassan Bin Sabit Sinema Akademisi'nin egitimleri sonucu bu yil ortaya çikan "Seyler", "Eksi Maya", "Bi Ömür 2070", "Köpük", "Adisyon", "Evvel Zaman" ve "Bos Koltuk" filmleri törende gösterildi.

Atölye sinifi ögrencilerine sertifika ve plaket takdim edilen törende, Göksel Baktagir Istanbul Trio da mini bir konser verdi. Tüm filmlerin ekiplerine, oyuncularina ve aileleri adina ayrica Fidan Sanat Vakfi tarafindan üçer fidan dikiminin yapildigi açiklandi.

- "Sinema, sözü muhataba ulastiracagimiz zeminlerin en önemlilerinden biridir"

Oyuncu Derda Yasir Yenal'in sunuculugunu üstlendigi törende konusan Hassan Bin Sabit Sinema Akademisi ve Siyer Vakfi kurucusu Muhammed Emin Yildirim, "Teblig sadece camide degildir. Biz muhataba sözü nerede ulastiracaksak oradadir. Içinde bulundugumuz sinema zemini de sözü muhataba ulastiracagimiz zeminlerin en önemlilerinden biridir." dedi.

Yildirim, genç sinemacilari gördükçe umut dolu oldugunu dile getirerek, "Bu alan zor bir alan. Gerçekten kaliteli seyler üretmek, medeniyetimizle, ahlakimizla, inandigimiz degerlerle bazi seyleri örtüstürmek ve bugün bu kadar rüzgarlarin siddetli estigi bir yerde, bazi seylerden etkilenmeden bunu takdim etmek çok kolay degil. Allah bu gençlerin yar ve yardimcisi olsun." ifadelerini kullandi.

Genç sinemacilara ögütlerde de bulunan Yildirim, sunlari söyledi:

"Sizler bu alani daha iyi biliyorsunuz. Ama 3 seyi hiç ihmal etmeyin. Onlardan biri ulum, birisi umut, bir digeri ufuk. Ulum, ilimlerdir. Yani ilimsiz olmaz. Su anda da cihadin en büyük alani ilimdir. Sinemayla ugrasacaksaniz, zaten alan okumalarini yapacaksiniz. Ama biz Kur'an'i, sünneti, siyeri bilmezsek, yaptigimiz sey zafiyetlerle farkli noktalara gider, kendimiz bile farkina varmamis oluruz. Ikincisi umut. Her zaman daha iyinin olabilecegini umut edin. Çünkü umut insani ayaga kaldiracak en büyük ferdir. Biz o noktada ümitvariz. Gelecegin bu gençlerin elinde çok iyi yerlere gidecegi konusunda da Allah'in izniyle farkli güzelliklere sahit olacagiz. Digeri ise ufuk. Yani hedef. Varacagimiz yer belli. Biz ona nebevi ufuk diyoruz. Eger bir gün biraz olsun ufuklarimizi o nebevi ufka az bir sey yaslasak o zaman göreceksiniz ne kadar güzelliklere sahit olacagiz."

Muhammed Emin Yildirim, 2022 ramazan ayinda da Fidan Sanat Vakfi bünyesinde Bedir ashabiyla alakali çok genis kapsamli bir projeye imza atacaklarini sözlerine ekledi.

- "Alemlere Rahmet isin vitrini, Hassan Bin Sabit Sinema Akademisi mutfagi"

Hassan Bin Sabit Sinema Akademisi Direktörü Cemil Nazli da sunlari kaydetti:

"Bana 'Bu güzel yolda motivasyonu nasil sagliyorsunuz?' diye sorsaniz size söyleyebilecegim ilk sebep, akademimizin ismi ve sahibine duydugumuz sorumluluk ve hürmettir. Daha sonra da yasadigimiz çagda biz öyle umut ediyoruz, belki Metin Erksanlar, Lütfi Akadlar, Yücel Çakmaklilar, Ahmet Uluçaylar, Ayse Sasalar gibi ustalarin çikacagina olan inancimizdir. Bunu basarabilir miyiz bilmiyorum. Ama inandigim bir sey var. Bu akademide geçmisiyle kavga etmeyen, medeniyeti ile barisik, kimseyi ötekilestirmeyen, her seyden önce sanati, sinemayi, hakikati ortaya koyma noktasinda samimi bir gayret içerisinde olan, en önemlisi iyi olmaya çalisan insanlar çikacak, buna inaniyorum."

Fidan Sanat Vakfi Yönetim Kurulu Baskani Abdulbaki Baser ise "Insan evlatlari arasinda ayrim yapamaz ama Alemlere Rahmet Uluslararasi Kisa Film Festivali isin vitrini ise, Hassan Bin Sabit Sinema Akademisi isin mutfagidir. Ben mutfagi severim." dedi.

Siyer Vakfi Yönetim Kurulu Baskani Ali Dalgiç'in da konusma yaptigi programa, yönetmen Ismail Günes, sinema elestirmeni Ihsan Kabil, Suat Köçer, yönetmen Faysal Soysal, Ensar Altay, Yesim Tonbaz, Seyid Çolak, oyuncu Haydar Sisman, Mehmet Emin Kadihan, Burak Haktanir, Muhammed Emre Kaya, yazar Yildiz Ramazanoglu, Güven Adigüzel, Ayse Sener ve ressam Hülya Yazici'nin da aralarinda bulundugu kültür sanat dünyasindan birçok isim konuk oldu.

Kaynak: AA