Esenyurt'ta Basibos Köpekler Için Açik Alana Dökülen Kemikler, Vatandasi Ve Esnafi Rahatsiz Ediyor

Esnaf Oguzhan Konçuk: 'Is yerine gelen müsterilerimizi agirlamaktan zorlaniyoruz. Ayni seyleri sürekli müsteriden duymaktan sikildik, yetkililerden yardim ve buna çözüm bulmalarini istiyoruz' Sanayide çalisan Serhat Erben: 'Burasi doluydu, bugün temizlediler. Bu kemiklerin çevreye rahatsizlik vermekten ziyade kokusu is yerimizin içine kadar geliyor, müsterimiz, çalisanimiz rahatsiz oluyor. Koku nedeniyle hastalik bile kapabiliriz' 'Bunu belediyeye birkaç kez söyledik, ilgilenmediler. Belediye geliyor, bakmadan, yolu, çevreyi düzenleyip bir daha geri gidiyorlar. Biz bundan çok rahatsiziz. Buna çözüm bulmalari lazim'

Esenyurt'ta Sanayi bölgesinde basibos köpekler için açik alana dökülen kemiklerin neden oldugu görüntü kirliligi ve kötü koku, çevredeki vatandaslarin ve esnafin tepkisine neden oldu.

Akçaburgaz Mahallesindeki sanayi bölgesinde bulunan Esenyurt Belediyesi Modern Hayvan Bakimevi ve Rehabilitasyon Merkezinin arkasindaki açik alanda dolasan sokak köpekleri için kimligi belirsiz kisi ya da kisilerce çok miktarda irili ufakli kemikler birakiliyor. Köpeklerin yemedigi bu kemikler, bir süre sonra çevre kirliligine ve kötü kokuya neden oluyor.

- Soruna çözüm bulunmasini istiyorlar

Durumdan sikayetçi olan sanayi bölgesinde çalisan esnaf ve vatandaslar, soruna çözüm bulunmasini istiyor.

Sanayide esnaflik yapan Oguzhan Konçuk, AA muhabirine yaptigi açiklamada kimligi belirsiz kisiler tarafindan her sabah yemek ve kemik artiklariyla et parçalarinin açik alana döküldügünü söyledi.

- "Köpekler atilan kemikleri yemiyor"

Akçaburgaz'daki Hayvan Bakimevi ve Rehabilitasyon Merkezinin arkasindaki alan oldugu için burada köpek yogunlugu oldugunu anlatan Konçuk, "O nedenle buraya getiriyorlar diye düsünüyoruz fakat köpekler de buraya atilan yemek artiklari ve kemikleri yemiyor." dedi.

Konçuk, dökülen artiklari köpekler de yemedigi için bu kemiklerin çevrede agir ve kötü bir kokuya neden olduguna isaret ederek, "Is yerine gelen müsterilerimizi veya misafirlerimizi agirlamaktan zorlaniyoruz. Ayni seyleri sürekli müsteriden duymaktan sikildik, yetkililerden yardim ve buna çözüm bulmalarini istiyoruz." diye konustu.

- "Koku nedeniyle hastalik bile kapabiliriz"

Sanayi'de çalisan Serhat Erben de atilan kemikleri köpeklerin yemedigini belirterek, sunlari ifade etti:

"Burasi doluydu, bugün temizlediler. Bu kemiklerin çevreye rahatsizlik vermekten ziyade kokusu is yerimizin içine kadar geliyor, müsterimiz, çalisanimiz rahatsiz oluyor. Koku nedeniyle hastalik bile kapabiliriz. Sabahleyin içeri girdigimizde köpekler bize saldirmaya çalisiyor. Bunu belediyeye birkaç kez söyledik, ilgilenmediler. Belediye (ekipleri) geliyor, bakmadan, yolu, çevreyi düzenleyip bir daha geri gidiyorlar. Biz bundan çok rahatsiziz. Buna çözüm bulmalari lazim."

Esnaf Atabey Kaya ise buradaki bir köpegin çalisan arkadaslarinin çocuguna saldirdigini anlatarak, duruma tepki gösterdi.
Kaynak: AA