Erzincan'da Muhtarlar Günü Kutlandi

Erzincan’da 19 Ekim Muhtarlar Günü, çelenk sunulmasiyla basladi.

Erzincan'da Muhtarlar Günü Kutlandi
Erzincan Belediyesi önündeki törene, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Kazim Karabekir Mahallesi Muhtari Oguz Tekcan, merkez köy ve mahalle muhtarlari ile vatandaslar katildi.

Atatürk Aniti’na çelenk sunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan günün önemine binaen konusmalar yapildi.

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Yönetim Kurul Üyesi Erzincan Köy ve Mahalle Dernek Baskani Oguz Tekcan yaptigi konusmada tüm muhtarlarin bu anlamli gününü kutladi.

Tekcan, “19 Ekim Muhtarlar Günü münasebetiyle tüm muhtar arkadaslarimizin muhtarlar gününü kutlarim. Hakka intikal eden arkadaslarima ve ailelerine bassagligi dilerim. Bugünü bize armagan eden basta Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan olmak üzere eski basbakanimiz Binali Yildirim mecliste grubu bulunan siyasi parti temsilcilerine ve Içisleri Bakanligina ayrica konfederasyonumuz genel baskanimiz Hüseyin Akdeniz ve Bekir Aktürk beye tesekkür eder saygilar sunarim.” diye konustu.

Erzincan Muhtarlar Dernegi Baskani Kurtulus Kiliç ise, “1829 yilinda Istanbul’da kurulan ilk teskilatlanmadan sonra aradan geçen 192 yilda bununda saymadigim 5-6 yiliyla birlikte 186 yil önce bir bayramimiz yoktu. 2005’te resmi gazete mükerrer gazetede yayinlanan kanunla bugün 19 Ekim Muhtarlar günü ilan edildi. Bugün tabi mutluyuz. Yilda 1 seferde olsa farkindalik olmasi adina emegi geçen herkese tesekkür ediyorum. Bugünde burada anma töreni yaptik ardindan politikaci ziyaretlerimiz devam edecek.” dedi.

Muhtarlar daha sonra Erzincan Valisi Mehmet Makas ile Erzincan Belediye Baskani Bekir Aksun’a makaminda ziyarette bulundu.

Ziyaret sonrasi kentteki muhtarlara Erzincan Valiligince Kule Park’ta yemek ikram edildi.
Kaynak: İHA