Erzincan'da 19 Ekim Muhtarlar Gününe Yönelik Kutlama Yemegi Verildi

Erzincan’da 19 Ekim Muhtarlar Günü münasebetiyle Erzincan Köy ve Mahalle Muhtarlarina yönelik kutlama programi düzenlendi.

Erzincan'da 19 Ekim Muhtarlar Gününe Yönelik Kutlama Yemegi Verildi
Erzincan Valiligi’nin organizasyonuyla düzenlenen programda Ekmekli Köyü’nden Erzincan’in en yasli muhtari Mehmet Köse yaptigi konusmada 19 Ekim’in muhtarlar günü olmasinda emegi geçen Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’a ve Basbakanimiz Binali Yildirim’a ve Içisleri Bakanimiz Süleyman Soylu’ya tüm köy ve mahalle muhtarlari adina tesekkür etti.

Daha sonra muhtarlar yemeginde konusma yapan Erzincan Belediye Baskani Bekir Aksun ise Erzincan’da görev yapan köy ve mahalle muhtarlarinin Muhtarlar Gününü kutlayarak, devlet ve millet arasinda bir köprü vazifesi gören çok uzun yillardan beri devletin en temel taslarindan biri olan muhtarlik müessesesinin büyük görevler icra ettigini belirtti.

Düzenlenen program da son olarak konusan Erzincan Valisi Mehmet Makas, su sözlerle hitap etti;

“Muhtarlik müessesesi ismi ile müsemma bir sekilde bulundugu mahallenin, bulundugu muhtarligin en seçkin en önde gelen ismi. Dolayisiyla devletin en uçta ki görevlisi. Dolayisiyla devleti çalistiran, devleti halki ile hemhal eden, köylüsüyle hemhal eden, mahallelisi ile hemhal eden sizlersiniz. Ondan dolayi iyi ki varsiniz. Türk Devlet geleneginde muhtarlar bizim olmazsa olmazimiz. Belki zaman zaman gerekli kiymeti vermedigimiz, zaman zaman sikintilar oldu. Ama sizsiz bizim bu devleti yönetmemiz, halka dokunmamizin imkani yok. bundan dolayi iyi ki varsiniz. Erzincan’da göreve geldigimiz günde bu güne hep siarimiz olan ‘Insan’i Yasat ki Devlet Yasasin’ sözü hep sizlere aktariyoruz. Kendimiz de uygulamaya çalisiyoruz. Eger sizler vasitasiyla köylümüzü, vatandasimizi yasatabiliyorsak, yücelte biliyorsak devletin de yüceligi bu demektir. Dolayisiyla ceberruh bir devlet degil halkin hizmetkâri bir devleti öncelikle bizler muhtarlik müessesesi ile sagliyoruz”

Programin devaminda ise Erzincan Valisi Mehmet Makas tarafindan Erzincan’in en yasli muhtari olan Ekmekli Köyü muhtari Mehmet Köse’ye plaket hediye edildi.

Düzenlenen kutlama programina Erzincan Valisi Mehmet Makas, Erzincan Belediye Baskani Bekir Aksun, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kurulusu temsilcileri ve Erzincan’da görev yapan köy ve mahalle muhtarlari katildi.

Kaynak: İHA