Canbey, Imam Hatip Okullarinin Kurulusunun 70. Yil Dönümü Etkinligine Katildi

AK Parti Balikesir Milletvekili Mustafa Canbey, Imam Hatip Okullarinin kurulusunun 70. yil dönümü ve Imam Hatipliler Haftasi dolayisiyla Balikesir Anadolu Imam Hatip Lisesinde düzenlenen "Imam Hatip Okullarinin Dünü, Bugünü, Yarini" temali programa katildi.

Programda yaptigi konusmada, Imam Hatipli olmaktan gurur duydugunu belirten Canbey "Imam Hatip Okullarimizin kurulusunun 70. yil dönümünü yürekten kutluyor, 13-17 Ekim Imam Hatipliler Haftasi'ni tebrik ediyor, tüm Imam Hatip camiasina selam ve sevgilerimi sunuyorum." dedi.

Canbey, Imam Hatiplilerin üniversiteye giriste katsayi problemini AK Parti'nin bitirdigini hatirlatti.

Bu okullarin tarihsel sürecine deginen Canbey, söyle konustu:

"17 Ekim 1951'de 7 ilde Imam Hatip Okullari açildi. 3 yillik lise bölümleri 1954'te, yüksekokul olarak Yüksek Islam Enstitüleri 1959'da kuruldu. 12 Mart muhtirasinda ortaokul kisimlari kapatilip lise kisimlari 4 yila çikarildi. Milli Selamet Partisinin yogun gayretleriyle 1974'te ortaokul bölümü yeniden açildi ve 29 ilave ile okul sayisi 101'e çikarildi. 28 Subat döneminde vesayetçilerin hedefi olan okullarimizin ortaokul kismi kapatilirken, katsayi zulmü ile Imam Hatipli gençlerimizin üniversite hayallerine set çekildi. Iste bu zulme Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan’in liderliginde AK Parti olarak biz son verdik. 4+4+4 sistemini getirerek Imam Hatip Ortaokullarinin açilmasini sagladik."

Egitim konusunda yapilan yatirimlarin artarak devam edecegini dile getiren Canbey, milli ve manevi degerlere bagli, insanliga faydali, egitimli, karakterli ve güzel ahlakli nesiller yetistirmek için çalismayi sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA