Büyükçekmece'de 'Sürdürülebilir Kalkinma Amaçlarinin Yerellesmesi' Semineri

Büyükçekmece Belediyesi’nde Avrupa Yerel Demokrasi Haftasi kapsaminda “Sürdürülebilir Kalkinma Amaçlarinin Yerellesmesi” konulu seminer gerçeklestirildi.

Büyükçekmece'de 'Sürdürülebilir Kalkinma Amaçlarinin Yerellesmesi' Semineri
Büyükçekmece Belediyesi Dumlupinar Salonu’nda Argüden Yönetisim Akademisi ortakliginda gerçeklestirilen seminere Büyükçekmece Belediye Baskani Dr. Hasan Akgün, belediye baskan yardimcilari ve müdürler katildi.



“Belediyecilik insanlari ve diger canlilari mutlu etme sanatidir”

Açilis konusmasini yapan Büyükçekmece Belediye Baskani Dr. Hasan Akgün, sehrin dogasina, topragina ve suyuna birlikte sahip çikmanin yerelde demokrasinin güçlendirilmesinin ön kosulu oldugunu belirtti.

Baskan Akgün, insanlarin kaliteli yasam standartlarina ulasabilmesi için sehrin tüm paydaslari ile birlikte hareket edilmesinin gerekliligini vurgulayarak belediyeciligin insanlari ve diger canlilari mutlu etme sanati oldugunu dile getirdi.

Sürdürülebilir yerel kalkinma ve belediyelerde iyi yönetisim

Baskan Akgün’ün konusmasinin ardindan, Argüden Yönetisim Akademisi Akademik Kurul Üyeleri Dr. Inan Izci ve Dr. Erkin Erimez sürdürülebilir yerel kalkinma ve belediyelerde iyi yönetisim konularini ele aldilar. Sürdürülebilir kalkinmanin sosyal, ekonomik ve çevresel bilesenlerinin yönetisimden bagimsiz düsünülemeyecegini söyleyerek iyi yönetisimin belediyelere saglayacagi faydalara degindiler. Son olarak OECD Yasam Kalitesi Endeksinde gösterilen yasam kalitesini, refah seviyesini artirici faktörler arasinda saglik, egitim, sosyal iletisim ortami, katilim ve yönetisim gibi finansal olmayan etkenlerin de bulunduguna dikkat çektiler. Belediyelerin yönetim kalitesini ve kapsayiciligini artiran güven temelli politikalar üretmelerinin SKA’larin yerelde uygulanmasina katki sunacagini belirttiler.

“Çevreyi korumak için yerel topluluklar harekete geçiyor”

Her yil 15 Ekim haftasinda Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi (Congress of Local and Regional Authorities of the Council of Europe) tarafindan demokratik katilimi yerel düzeyde güçlendirme amaciyla organize edilen Avrupa Yerel Demokrasi Haftasi (ELDW) kapsaminda etkinlige katilan belediyelere, Avrupa Konseyi tarafindan eski adiyla “12 Yildizli Sehir” yeni adiyla “Avrupa Yerel Demokrasi Haftasi Partneri” unvani verildi.

Türkiye’de 9 yil üst üste bu unvani almaya hak kazanan Büyükçekmece Belediyesi’nin bu yilki temasi “Çevreyi Korumak için Yerel Topluluklar Harekete Geçiyor” olan etkinlik kapsaminda, yerel ve bölgesel otoritelerde ELDW temalarina uygun yil boyu sürecek çesitli aktiviteler organize edecek.
Kaynak: İHA