Brezilya Donanmasi'na Ait Egitim Gemisi Ekvador'da Köprüye Çarpti

Brezilya Deniz Kuvvetleri’ne ait bir egitim gemisi, Ekvador’da bir nehirde seyir halindeyken yaya köprüsüne çarpti. Çarpmanin etkisiyle gemi alabora olmaktan kurtarilirken, gemiye eslik eden römorkör batti.

Brezilya Donanmasi'na Ait Egitim Gemisi Ekvador'da Köprüye Çarpti
Ekvador dün esine az rastlanir bir deniz kazasina sahne oldu. Brezilya Deniz Kuvvetleri’ne ait Cisne Branco (Siyah Kugu) egitim gemisi, bir römorkör esliginde Ekvador’un batisinda yer alan Guayas eyaletindeki limandan ayrildi. Gemi, Guayas Nehri’nde seyir halindeyken Guayaquil sehrini Santay Adasi’na baglayan yaya köprüsüne yerel saatle 13.30 siralarinda çarpti. Çarpmanin etkisiyle gemi alabora olma tehlikesiyle karsi karsiya geldi ancak gemi devrilmekten son anda kurtuldu. Gemiye eslik eden römorkör ise çarpmanin etkisiyle savrularak alabora oldu. Ekvador Donanmasi’ndan yapilan açiklamada, römorkörün sürüklendigi ve Guayas Nehri sularinda battigi bildirilerek, “Ilgili acil durum protokollerini etkinlestirdik ve ilgili birimlere gerekli yardimi sagliyoruz” denildi.

Ulusal denizcilik otoritesinin, insan yasamini korumak için aktif olarak çalistigi belirtilen açiklamada, Guayas Nehri’nde Brezilya’ya ait Cisne Blanco gemisine yardim saglarken batan römorkör nedeniyle tüm prosedürlerin devreye alindigi ifade edildi. Nehrin kirlenme ihtimalinin önüne geçebilmek için çevreleme bariyerlerinin derhal etkinlestirildigi aktarildi. Ekvador Donanmasi ayrica, enkaz halindeki römorkörü yeniden yüzdürmek için Deniz Piyadeleri’nden dalgiçlarla isbirligi yaptigini duyurdu.

Dün yasanan olayda can kaybi veya yaralanma olmazken, köprünün direklerinde maddi hasar meydana geldi. Gemi ve römorkörün alabora olma tehlikesiyle karsi karsiya kaldigi anlar çevredekilerde panige neden oldu. Olayi sahilden izleyen kisiler söz konusu anlari cep telefonu kameralari ile kaydederken, görüntüler sosyal medyada viral oldu. Olay hakkinda sorusturma baslatilacagi bildirilirken, Brezilya egitim gemisinin teknik inceleme için Yacht Club Rihtimi’na transfer edildigi ögrenildi.

Yerel basinda yer alan ön bilgilere göre, gemi bir tür teknik ariza sonucu ivmesini kaybederek akintiya kapildi.
Kaynak: İHA