Bergama'da 19 Ekim Muhtarlar Günü Kutlandi

Izmir'in Bergama ilçesinde 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayisiyla tören düzenlendi.

Bergama Hükümet Konagi önünde düzenlenen törende Atatürk Aniti’na çelenk sunuldu, saygi durusunda bulunuldu, Istiklal Marsi okundu.

Törende konusan Bergama Belediye Baskani Hakan Kostu, muhtarlarin, halkin devlete ihtiyaç duyduklarinda çalacaklari ilk kapi oldugunu dile getirerek, "Demokrasimizin gözbebegi, yerinde yönetimin ilk temsilcileri olan muhtarlarimizin gününü kutlarim." dedi.

Muhtarligin vatandaslara en yakin idari birim oldugunu belirten Kostu, "Bizim en büyük ortagimiz ve çalisma arkadaslarimiz olan muhtarlarimizin gününü kutlarim. Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan liderliginde 19 Ekim 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayinlanan Basbakanlik Genelgesi ile her yil 19 Ekim tarihini Muhtarlar Günü olarak kutluyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de dedigi gibi, 'Muhtarlar demokrasinin temel tasidir, kilcal damaridir'. Kamu yönetiminin en iyi sekilde yerine getirilmesi yolunda, kamu yönetimi ve yerel yönetimlerle is birligi içinde hareket eden önemli bir hizmet odagidir. Biz de belediye olarak bu bilinçle çalismalarimizi yürütmeye, yakin çalisma arkadaslarimiz olan muhtarlarimizla is birligine bugüne kadar oldugu gibi bugünden sonra da devam edecegiz." ifadelerini kullandi.

Törene Bergama Kaymakami Mahmut Kasikçi, Bergama Seçilmis Faal Muhtarlar Dernegi Baskani Fuat Yaramis, Bergama Muhtarlar Dernegi Baskani Halil Erol, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve protokol üyeleri de katildi.

Kaynak: AA