Belediyedeki Yangin Tatbikati Yürekleri Agza Getirdi

Zonguldak’ta saglik ekipleri, itfaiye, zabita ve polis ekiplerinin ortaklasa düzenledigi yangin tatbikati gerçegi aratmadi. Belediye binasinda yangin oldugunu sanan vatandaslar sokaga akin edip kurtarma anlarini endiseli gözlerle seyretti. Olayin tatbikat oldugunun duyurulmasinin ardindan herkes rahat bir nefes aldi.

Belediyedeki Yangin Tatbikati Yürekleri Agza Getirdi
Belediye binasinda yangin meydana geldigi iki yarali oldugu ihbari üzerine önce belediye binasi tahliye edildi. Ardindan itfaiye ekipleri binanin önüne gelerek bir taraftan senaryo geregi yangina müdahale etti. Diger yandan da merdiven açarak üçüncü katta bulunan bir çalisan için kurtarma operasyonu baslatti.

Zabita ekipleri de Acilik Caddesi’ne dönen yolu ulasima kapatarak trafigi durdurdu. Saglik ekipleri olay yerine gelerek ilk müdahalesini yaptiklari yaralilari ambulansla hastaneye kaldirdi. Tüm olup biteni korku dolu gözlerle izleyen vatandaslar, olayin tatbikat oldugunu ögrenince rahat bir nefes aldi.

Alinan tedbirlerle birlikte basarili bir tatbikat gerçeklestirdiklerini ifade eden Belediye Baskani Vekili Lütfü Çavus, "Içeride bir yangin olayimiz oldu. Bunun tatbikatini yaptik. Içeride iki arkadasimiz kaldi. Üç dakikada itfaiyemiz intikal etti. Basarili bir tatbikatti. Herkese haber vermedik. Yoksa tatbikat olmasinin bir anlami olmazdi. Bu türdeki bir tatbikat için güvenlik önlemleri yeterliydi. Daha büyük bir tatbikat olsaydi ona göre tedbir alirdik" diye konustu.

Belediye personeli tatbikatin ardindan belediye binasina giderek mesailerine devam etti.
Kaynak: İHA