Baskan Kiliç, 33 Mahalle Muhtarini Agirladi

Muhtarlar Günü sebebiyle Erenler’in 33 mahalle muhtarini agirlayan Erenler Belediye Baskani Fevzi Kiliç, günün anlam ve önemine deginerek, “Devlet bir vücut ise, muhtarlar bu vücudun sinir uçlari gibidir. Vatandasla ilk temas ettigimiz yerlerden biri olan muhtarliklarimiz, devletimizin önemli temsiliyet makamlarindan biridir” dedi.

Baskan Kiliç, 33 Mahalle Muhtarini Agirladi
Erenler Belediye Baskani Fevzi Kiliç Muhtarlar Günü sebebiyle, Erenler ilçesinde bulunan 33 mahalle muhtarini ögle yemeginde agirladi. Erenler Kaymakami Günhan Yazar, Erenler Muhtarlar Dernegi Baskani Saban Süleyman ile birlikte muhtarlarin tamaminin katilimiyla gerçeklesen bulusmada, Muhtarlik makaminin önemine deginen Kiliç, “Devlet bir vücut ise, muhtarlar bu vücudun sinir uçlari gibidir. Vatandasla ilk temas ettigimiz yerlerden biri olan muhtarliklarimiz, devletimizin önemli temsiliyet makamlarindan. Bugün de 33 mahalle muhtarimizi agirladik. Özellikle ilçemizin yapisindan kaynakli, hem yogun sanayi hem de yogun tarim bölgesi olan Erenler’de, muhtarlara çok is düsüyor. Her mahallenin çok farkli konularda talepleri mevcut. Bu talepleri karsilamak adina canla basla çalisan muhtarlarimiza tesekkür ediyor, tüm muhtarlarimizin Muhtarlar Gününü kutluyoruz” dedi.

Muhtarlar Günün önemine deginerek konusmasina devam eden Baskan Kiliç, özellikle AK Parti döneminde muhtarlarin daha verimli çalistigini söyleyerek, “AK Parti döneminde muhtarlarimiz, Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in öngörüleri ve talimatlari sayesinde daha etkin ve verimli çalisma sansi buldu. Sadece muhtarlarimiz degil ayni zamanda tüm kurumlarimizla rahat bir çalisma ortamimiz mevcut. Hangi konuda olursa olsun, Kaymakamligimizdan muhtarliklarimiza, il ve ilçe müdürlüklerimizden sivil toplum kuruluslarina kadar, bir araya toplanarak sorunlarin üstesinden geliyoruz. Bu açidan ilçemizi bir aile gibi görüyoruz” diye konustu.



Muhtarlarimizin her zaman arkasindayiz

Programin devaminda söz alan Erenler Kaymakami Günhan Yazar, “Muhtarlarimizdan memnunuz. Çalismalari olsun, vatandasla ilgilenmeleri olsun hem titizler hem çok çaliskanlar. Kaymakamligimiz muhtarlarimizin her daim arkasinda. Beraber yürüttügümüz çalismalarda buna sahit olduk. Erenler ilçesine baktigimizda kozmopolit bir ilçe, tarimi olsun sanayisi olsun oldukça çesitli çalisma alanlari mevcut. Haliyle vatandasimizin istekleri yer yer farklilik göstermekte. Bu noktada muhtarliklarimiz kilit rol oynuyor. Her bir vatandasa ulasmak için muhtarlarimiz üzerine düsen görevi iyi yapiyorlar. Kendilerine tesekkür ediyor, muhtarlarimizin Muhtarlar Gününü kutluyorum” seklinde konustu.



Vatandas için var gücümüzle çalisiyoruz

Erenler Muhtarlar Dernegi Baskani Saban Süleyman ise, “Muhtarlik müessesinin tarihsel baglarini koruyarak daha çagdas ve verimli yürütülmesi adina 2015 yilinda 19 Ekim tarihi muhtarlar günü ilan edildi. Bu sebeple 19 Ekimi bizi adayan Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’a tesekkür ediyorum. Devlet ve vatandas arasindaki en önemli baglardan birini olusturan muhtarlik görevinin bilincindeyiz. Mutlu ve huzurlu bir yasam için köprü görevi gören tüm muhtarlarimizin Muhtarlar Gününü Kutluyorum” ifadelerini kullandi.

Konusmalarin ardindan program, plaket takdimi ile son buldu.
Kaynak: İHA